Forældre håbede til det sidste - specialklasse lukkes alligevel

Henrik Veggerby Laustsen kæmper for at undgå, at Sorø Kommune nedlægger den specialafdeling, hvor hans søn går. Foto: Line Strand - TV ØST

I går blev det på et byrådsmøde besluttet, at Supercenter Holbergskolen i Dianalund skal lukke. Det sker på trods af forældres modstand.

Forældrene til de ni børn på Supercenter Holbergskolen i Dianalund håbede og protesterede til det sidste. Men i går blev det på et byrådsmøde i Sorø Kommune besluttet, at centeret skal lukke ved udgangen af marts.

Jeg kan slet ikke se det gode for børnene i det her

Henrik Laustsen, far til Peter, der går på Supercenter Holbergskolen

Supercenter Holbergskolen er et skole- og behandlingstilbud for 6 til 12-årige med personlighedsmæssige, følelsesmæssige og sociale vanskeligheder.

Kommunen lagde før årsskiftet planen om at lukke centeret frem. Begrundelsen for lukningen er, at børnene kan tilbydes bedre og mere specialiserede muligheder.

Forældrene har dog ikke været positivt stemte for den plan, da de har været glade for det nuværende tilbud. En af dem er Henrik Laustsen, hvis søn, Peter, går i specialklassen.

- Jeg kan slet ikke se det gode for børnene i det her, siger han om den forestående lukning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Supercentret ligger på Holbergskolen i Dianalund og rummer lige nu ni børn med personlighedsmæssige, følelsesmæssige og sociale vanskeligheder. Foto: Line Strand - TV ØST

Borgmester forstår frustration

Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (K), respekterer forældrenes holdning, men han opfordrer dem samtidigt til at respektere den faglige vurdering, der har ligget til grund for den.

Det her handler ikke om økonomi. Det handler om børnenes tarv

Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø Kommune

- Jeg forstår ikke, at man ikke vil respektere, at når vi har nogle dygtige fagfolk, og vi som kommune skal hjælpe, så godt vi kan, at man så ikke vil imødekomme den del, siger han og glæder sig desuden over det arbejde, som Supercenter Holbergskolen har ydet indtil nu.

Han forklarer, at børnene hver især kan få en mere specialiseret behandling, når Supercenter Holbergskolen lukkes. Og så understreger han, at der ikke har været noget økonomisk incitament i beslutningen.

- Det her handler ikke om økonomi. Det handler om børnenes tarv, pointerer han

Det er et flertal i Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative, der står bag.

Søn ked af det

Henrik Laustsen anerkender, at de tilbud, som de nu skal tage stilling til, sikkert er helt udmærket. Men det opvejer for ham ikke de negative sider, der er ved lukningen. For, som han siger, så var de jo allerede glade for Holbergskolen og lærerne dér. Nu skal Peter og de andre børn så til at indkøres et nyt sted, som kan ligge langt væk fra Dianalund.  

- Min primære frygt er den lange transporttid, og hvad det vil gøre ved hverdagen for ham, siger han om risikoen for, at hans søn fremover skal krydse kommunegrænsen hver dag.

Borgmester Gert Jørgensen forstår godt, hvis transporttiden nager Henrik Laustsen og andre forældre, men det er en udfordring, der skal overkommes for at give børnene de bedste tilbud.

- Vi vægter nærheden, så godt vi kan, men vi kan jo ikke have et tilbud liggende på hvert gadehjørne i kommunen. Og hvis vi ved, at der er nogle steder, hvor det vil være bedst for barnet at være, ja, så kan der være nogle udfordringer med transporttid, siger borgmesteren, der håber på en god og konstruktiv dialog med forældrene om, hvordan det skal løses.

Henrik Laustsen fortalte i går sin søn Peter, at han om blot en måned skal sige farvel til sine venner i klassen.

- Han blev rigtigt ked af det, siger Henrik Veggerby Laustsen.

Gert Jørgensen kan ikke sige noget om, hvad udsigten er for de ansatte ved Supercenter Holbertskolen, når det lukker 31. marts.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App