Forælder til skolebørn: Mine børn er ikke vaccineret mod mæslinger

De fleste bliver vaccineret mod mæslinger, men ikke hjemme hos Sarah Kristoffersen. Hun har fravalgt MFR-vaccinen til sine børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

At blive vaccineret eller ikke at blive vaccineret?

Det er spørgsmålet forældre må stille sig selv, når deres 15 måneder gamle børn bliver tilbudt MFR-vaccinen mod mæslinger.

quote Jeg tror, at man kan komme uden om mange snotnæser, influenzasygdomme og allergier ved at undgå vaccinen

Sarah Kristoffersen, mor til børn i Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg

Tirsdag udkom en opgørelse fra Sundhedsstyrelsen, hvor det kom frem, at blandt andre Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg har en stor andel af børn, der ikke er vaccineret mod mæslinger.

En af de forældre, der har fravalgt MFR-vaccinen til sine børn er Sarah Kristoffersen fra Vordingborg.  

- Mine børn bliver ikke vaccineret mod mæslinger. Jeg er overbevist om, at det er bedre at lade være. Jeg tør ikke, da det går ud over immunforsvaret og sundheden generelt, siger Sarah Kristoffersen, mor til børn i Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg, til TV2 ØST. 

Det er frivilligt at lade sig vaccinere 

Hvorfor, forældre fravælger MFR-vaccinen mod mæslinger, er svært at give et entydigt svar på, da det er frivilligt i Danmark, om man vælger at tage imod vaccinen. 

- Ved 5-års vaccinen ser man, at forældrene ofte glemmer aftalen, men fravalget kan handle om, at man som forældre ikke føler sig oplyst. Derfor opfordrer jeg alle forældre til at tage snakken med egen læge. Det er helt okay at spørge ind til MFR-vaccinen, inden man tager et valg, siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen, til TV2 ØST. 

Vaccinaiton
Læs også
Se grafik: Så mange skoleelever er vaccineret i din kommune
Vaccinaiton
Læs også
Se grafik: Så mange skoleelever er vaccineret i din kommune

I følge WHO skal 95 procent af en årgang have MFR-vaccinen, men det er langt fra alle skoler, der kan leve op til kravet.

- Der er ikke flokbeskyttelse, hvis dækningen er lavere en 95 procent. Mæslinger er en meget smitsom sygdom. Derfor er det vigtigt, at man lader sine børn vaccinere, siger Bolette Søborg. 

En grundig research

Sarah Kristoffersen føler sig ikke uoplyst. Tværtimod har hun lavet sin research, som gør, at hun har fravalgt MFR-vaccinen. 

- De mæslingeudbrud, der har været, bliver pustet op i medierne, men jeg er ikke bekymret for mine egne eller andres børn, siger Sarah Kristoffersen. 

- Jeg tror, at man kan komme uden om mange snotnæser, influenzasygdomme og allergier ved at undgå vaccinen, siger Sarah Kristoffersen. 

Hvis der skulle ske noget med Sarah Kristoffersens, har hun indleveret papirer på sine børn til skolen, hvor der blandt andet står, at de ikke er vaccineret mod mæslinger.


Nyhedsoverblik