Foråret lader vente på sig: Slud og tøsne på vej

Foråret lader i vejrmæssig forstand fortsat vente på sig. I følge DMI kommer der regn, slud og tøsne i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man tilhører den gruppe, der er træt af vejret, som det har set ud i denne uge, er der ikke meget positivt at læse i de følgende linjer.

Det ustadige og kølige vejr fortsætter nemlig i weekenden, lyder prognosen fra DMI.

- Årets første forårsweekend giver noget ustabilt og vinterligt vejr, siger vagthavende meteorolog Steen Rasmussen hos DMI.

Det betyder, at de fleste dele af Danmark formentlig bliver ramt af nedbør, der kan falde som regn, slud eller tøsne.

Kølige temperaturer

Samtidig bliver det køligt med dagtemperaturer på mellem to og fem grader. Om natten kommer kviksølvet i termometeret generelt til at ligge lige omkring frysepunktet, så man skal være opmærksom, hvis man bevæger sig udenfor i aften-, natte- og morgentimerne.

- Man må nok være forberedt på, at det kan blive glat, lyder det fra Steen Rasmussen.

Fredag er nordjyderne stået op til slud og sne, men i løbet af dagen skulle det bevæge sig videre nordpå og give mulighed for nogle timer med solkig.

- Men der kommer skyer igen i løbet af eftermiddagen fra sydvest. De bliver efterhånden tykkere, og i løbet af aftenen kommer der nedbør i den vestlige del af landet, fortæller Steen Rasmussen.

Lørdag er det igen jyderne, der står for skud med slud og regn, mens det øst for Storebælt stort set holder tørt - dog med en del skyer.

- Vi bytter så lidt om på det søndag, så den sydøstlige del af landet får regn og slud, mens Jylland og Fyn får en tør og mest skyet dag, siger Steen Rasmussen.

Ifølge DMI's prognoser vil det ustadige vejr i løbet af næste uge blive afløst af mere stabilt vejr uden så megen nedbør.

/ritzau/


Nyhedsoverblik