FONA-butikker i Holbæk og Ringsted lukker

FONA-butikkerne i Holbæk og Ringsted er blandt de 25 butikker, som i et led i kædens redningsplan skal dreje nøglen om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

FONA-kunder i Holbæk og Ringsted må snart finde andre steder at købe elektronik.

Butikkerne er blandt de 25, som advokaterne, der står for selskabets rekonstruktion, har meddelt, at de lukker i løbet af de næste par måneder.

Lukningen af butikkerne sker efter, at F Group A/S, der står bag Fona, 1. februar anmeldte en rekonstruktion ved skifteretten, samtidig med at kæden gik i betalingsstandsning.

Det betød siden, at sagen skulle behandles torsdag ved skifteretten, og her godkendte kreditorerne ledelsens redningsplan, og dermed blev Fona ikke erklæret konkurs. Til gengæld fik ledelsen mandat til at gennemføre den redningsplan, som altså nu betyder, at 25 butikker skal lukke.

Lukningen af butikkerne vil ske over de næste få måneder, og det betyder samtidig, at omkring 300 af kædens i alt 975 medarbejdere bliver opsagt. Af de godt 300 ansatte er cirka halvdelen funktionærer, mens resten er timelønnede.

Driften i de resterende 31 Fona-butikker fortsætter som hidtil. Det betyder blandt andet at butikkerne i nykøbing Falster, Næstved og Slagelse overlever.

Mens arbejdet med lukningen af butikkerne foregår, vil der fortsat blive forhandlet om et salg af resten af kæden. F Group A/S forventer at have en afklaring i løbet af fire uger.


Nyhedsoverblik