Folkefest på Nyord: 50 år med bro til Møn

De 40 fastboende på Nyord fejrede i dag 50 års bro-fødselsdag. Den 23. august 1968 blev den lille ø Nyord landfast med Møn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Broen til Nyord var i dag pyntet med flagallé. Anledningen var, at det er 50 år siden, at Nyord fik en bro og blev landfast med Møn.  

72-årige William Houman, der er formand for Lokalhistorisk Forening, holdt dagens fødselsdagstale for foden af broen.

Ifølge ham var der mange, der dengang i 1968 glædede sig til, at udviklingen omsider nåede Nyord.

Planerne var store og mange, men heldigvis for øboerne nåede Nyord ikke at udvikle sig til endnu een i rækken af kedelige landsbyer. De fastboende valgte en anden retning, nemlig turismen, husker William Houman.

quote Folk fortæller os, at det er en hyggelig oplevelse at besøge Nyord, og sådan skal det blive ved med at være

William Houman, formand for Lokalhistorisk Forening

- Hvis broen var kommet 10 år før, så havde Nyord ikke set ud som i dag. Så var der blevet bygget grimt og moderne og måske rettet nogle veje ud, siger formanden for Lokalhistorisk Forening.

En unik landsbyperle

I stedet har Nyord udviklet sig til en unik landsbyperle. I dag er der bare 40 fastboende, og de tager hvert år imod op til 180.000 turister.

- Folk fortæller os, at det er en hyggelig oplevelse at besøge Nyord, og sådan skal det blive ved med at være, siger han.

Een af turisterne, Karen Schultz fra Sydhavnen i København er enig: - Det er meget hyggeligt, og det er rart, at der ikke er biler hernede, siger hun.

Det er nemlig kun de fastboende, der må køre bil i den lille landsby.  Turisterne må pænt parkere lige uden for byen og så gå videre til fods.


Nyhedsoverblik