Folk stod i kø for at købe brugte byggematerialer

00:28

AffaldPlus driver genbrugspladser i Sorø, Slagelse, Faxe, Næstved, Vordingborg og Ringsted kommuner. Genbrugsbutikken PlusByg i Næstved er den første af sin slags, som AffaldPlus står bag. Video: Mathilde Reimer Larsen - TV ØST

Lørdag slog AffaldPlus i Næstved dørene op til en ny butik, der blandt andet sælger gamle døre, brugt værktøj og VVS-udstyr.

Står du og mangler billige, brugte vinduer, et stykke gulv eller noget brugt værktøj. Så er der nu mulighed for at gøre en god handel i Næstved.

Ved genbrugspladsen i Næstved har AffaldPlus startet et nyt koncept med navnet PlusByg. Her kan kunder blandt andet købe brugt værktøj, enkelte fliser, træbjælker eller VVS-udstyr.

Jeg går meget ind for genbrug. Jeg synes bare, det er fedt, jeg kunne købe det hele

Trine Hansen

Første af sin slags

AffaldPlus driver genbrugspladser i Sorø, Slagelse, Faxe, Næstved, Vordingborg og Ringsted kommuner. Genbrugsbutikken PlusByg i Næstved er den første af sin slags, som AffaldPlus står bag.

- Vi giver ting et nyt liv, det betyder, at vi undgår, at det bliver smidt ud, men vi får det i cirkulation igen, siger Allan Johansen, der er vicedirektør i AffaldPlus.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Mathilde Reimer Larsen - TV ØST

  Foto: Mathilde Reimer Larsen - TV ØST

Lørdag var der åbningsfest i butikken i Næstved. En af kunderne, der var kommet forbi for at gøre en god handel, var Peter Friis fra Fodby.

- Jeg synes, at det er ærgerligt at se alt det, der går til spilde. Så jeg synes, at det her er vildt fedt. Der stod en dør med en ramme til 400 kroner, som jeg mangler derhjemme, siger Peter Friis.

- Jeg elsker det der med at genbruge. Jeg har et gammelt hus, som jeg har renoveret gennem nogle år og kan godt lide at skille noget gammel ad og få det til at blive flot igen, tilføjer han.

Artiklen forsætter under billedet.

  Foto: Mathilde Reimer Larsen - TV ØST

Varerne i den nye butik er enten varer, som AffaldPlus’ medarbejder har repareret eller ting, som de har fundet i containerne, som de vurderer er gode nok til at blive solgt i butikken. Overskuddet går til den generelle drift af AffaldPlus’ genbrugspladser.

- Vi kan jo se i affaldsstrømmen, hvad der ligger. Vi kigger ned i containerne og siger, hov, det der er da for godt til at blive smidt ud, det skal da sælges igen, siger vicedirektør i AffaldPlus Allan Johansen.

Trine Hansen fra Præstø var lørdag forbi butikken, hvor hun blandt andet købte et gammelt gulv.

- Det var billigt og jeg syntes, at det var fint. Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge det til endnu. Jeg går meget ind for genbrug, jeg synes bare, det er fedt, jeg kunne købe det hele, siger Trine Hansen.

  Foto: Mathilde Reimer Larsen - TV ØST

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App