Folk er vilde med politiets fartmålinger

Politiet får dagligt henvendelser fra borgere, der gerne vil have en fartmålebil forbi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste bilister bliver måske lidt trætte af dem, når de er kørt forbi, og der var lidt for meget fart på bilen.

Men politiets ATK-biler, der blitzer bilister for høj fart, er ret populære, når borgere oplever, at der bliver kørt for stærkt ude foran deres eget hus.

- I øjeblikket får vi tre til fem henvendelser om dagen fra borgere, der gerne vil have vi kommer og laver fartkontrol, fortæller Claus Oster, ATK koordinator hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet opfordrer borgerne til at henvende sig, hvis de synes, der er brug for en fartkontrol. Det betyder dog ikke at den altid kommer. Der er nemlig nogle steder, der slet ikke er egnede til en ATK - også kaldet Automatisk Trafik Kontrol.

quote Vi har oplevet, at vi har fået borgerhenvendelser om strækninger, der har vist sig at være meget aktuelle

Claus Oster, ATK koordinator, Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er ikke sådan, at man kan bestille en ATK måling. Men vi vurderer de henvendelser, vi får og ser, om det kan lade sig gøre. For at vi kan måle, kræver det et stykke fladt lige vej, forklarer Claus Oster.

Opdager aktuelle strækninger

Hvis et sted viser sig ikke at være egnet til fartkontrol, finder politiet ofte et sted i nærheden, hvor det kan lade sig gøre.

Det gør de, fordi de mener at alene det, de er synlige, lægger en dæmper på hastigheden i hele lokalområdet.

fartkontrol
Læs også
Over 500 afsløret i fartkontrol på Storebæltsbroen
fartkontrol
Læs også
Over 500 afsløret i fartkontrol på Storebæltsbroen

Ifølge Claus Oster er politiet glade for de mange henvendelserne fra borgere, der ønsker fartkontrol. Også selvom de ikke kan opfylde alle forespørgsler.

- Vi har oplevet, at vi har fået borgerhenvendelser om strækninger, der har vist sig at være meget aktuelle, og de er så endt med at blive til nogle af vores faste målesteder, fortæller ATK koordinatoren.

Køre 93 km/t i byzone

Senest var politiet ude at måle fart på Stevnsvej efter en borgerhenvendelse. I løbet af knap tre timer blev 101 bilister blitzet. Seks af dem kørte så huritgt, det blev til et klip i kørekortet.

En enkelt rundede 93 km/t i byzone, hvor man må køre 50 km/t. Den bilist endte med en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet.


Nyhedsoverblik