Første skoleår med sygeplejerskeuddannelse i Holbæk er slut: - Det er gået rigtig godt

00:59

Sanne Østergaard læser til sygeplejerske i Holbæk og har netop overstået sin første praktik på Holbæk Sygehus. Hun er rigtig glad for, at sygeplejerskeuddannelsen er kommet til Holbæk, for ellers var hun ikke begyndt på uddannelsen. Video: Tina Mortensen - TV2 ØST

I Holbæk er sygeplejerskeuddannelsens første skoleår ved at være slut. Både ledelse og studerende er begejstrede for den nye uddannelse.

Sanne Østergaard går på første semester på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk. Hun følges med sygeplejerske Kirsten Nymann rundt på ortopædkirurgisk afdeling på Holbæk Sygehus.

- Vil du prøve at måle værdier hos Birgit i dag?, spørger Kirsten Nymann.

Det vil Sanne Østergaard gerne og finder en blodtryksmåler frem.

Sanne Østergaard er i sin første sygehuspraktik - en uges observationspraktik - hvor hun skal opleve, hvad det vil sige at være på en afdeling.

Det har været utrolig spændende og sjovt at være med til at bygge det her op, og jeg synes, det er gået rigtig godt.

Anen Bondesen, Uddannelsesleder på sygeplejerskeuddannelsen, Holbæk

- Jeg tror, det her er min femte gang, så jeg er stadig lidt grøn i det, siger Sanne Østergaard, mens hun spænder blodtryksmåleren om patientens venstre overarm.

Uddannelsens placering i Holbæk var afgørende

Sanne Østergaard begyndte på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk i februar, og er dermed én ud af de blot 55 studerende, som uddannelsen foreløbig omfatter.

Netop det, at der kom en sygeplejerskeuddannelse til Holbæk, var afgørende for, at Sanne Østergaard droppede jobbet som kosmetolog til fordel for et liv som sygeplejerskestuderende.

- Hvis jeg skulle ligge og køre til Roskilde eller Slagelse, så kunne vi ikke få vores familieliv til at hænge sammen, siger den 36-årige sygeplejerskestuderende, som bor i Hørve i Odsherred med sin mand og to børn.

Første skoleår er gået godt

Sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk slog dørene op i september 2018, og foreløbig er der altså bare to hold på uddannelsen. 

Og det første skoleår er gået godt, mener Anne Bondesen, som er uddannelsesleder.

- Det har været utrolig spændende og sjovt at være med til at bygge det her op, og jeg synes, det er gået rigtig godt.

Der er faldet nogle studerende fra i løbet af de første to semestre. 64 blev optaget - fordelt på studiestart i september og februar - nu er der 55 tilbage.

Anne Bondesen er uddannelsesleder og synes, det første skoleår er gået rigtig godt for sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

 Frafaldet er dermed ikke større end på mange andre studier, men det ærgrer alligevel Anne Bondesen.

- Frafaldet har været større, end vi håbede. Ikke mindst fordi vi havde seks unge mænd på det første hold og fire af dem er faldet fra, fortæller uddannelseslederen.

Hvis jeg skulle ligge og køre til Roskilde eller Slagelse, så kunne vi ikke få vores familieliv til at hænge sammen

Sanne Østergaard, sygeplejerskestuderende, Hørve

Praktik på Holbæk Sygehus

Et af uddannelsens kendetegn er, at de sygehuspraktikker, som de studerende skal igennem, allesammen foregår på Holbæk Sygehus.

Sanne Østergaards første uges praktik er ved at være slut.

- Det har været rigtig godt. Der er meget teori på vores studie som sygeplejerske, og det giver god mening, men det giver allerbedst mening, når man ser det, får det i hænderne, og det har jeg virkelig fået den her uge på Holbæk Sygehus, fortæller hun.

Alle de studerendes sygehuspraktikker foregår på Holbæk Sygehus. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App