Første skoleår er overstået - vicedirektør er tilfreds med ny sygeplejerskeuddannelse

Foto: Tina Mortensen - TV ØST

Studerende på den nye sygeplejerskeuddannelse følger patientens forløb mellem sygehus og kommuner, så de kan bruge det, de lærer i praksis.

Første skoleår på den nye sygeplejerskeuddannelse i Holbæk er ved at lakke mod enden.

Et af uddannelsens kendetegn er, at de sygehuspraktikker, som de studerende skal igennem, allesammen foregår på Holbæk Sygehus.

- Vi arbejder tæt sammen med Absalon, som er sygeplejeskolen her i Holbæk, og vi har et tæt samarbejde om at skabe nogle rigtig gode forhold for vores studerende, siger Lone Bjørklund, der er vicedirektør på Holbæk Sygehus.

Vi prøver at lave nogle andre forløb for vores studerende, som tager udgangspunkt i patienternes forløb

Lone Bjørklund, vicedirektør på Holbæk Sygehus

Ambitionen er, at uddannelsen skal være så tæt på det virkelig liv som sygeplejerske som muligt.

- Det er rigtig vigtigt for Holbæk Sygehus, at vi får skabt et attraktivt uddannelsessted. Vi er en arbejdsplads med mange spændende muligheder, og de studerende er vores potentielt kommende kollegaer. Vi har blandt andet også lavet nogle studiejobs, så når man er sygeplejerskestuderende allerede fra første semester, så kan du bruge og træne ting, de lærer undervejs på din uddannelse, siger Lone Bjørklund.

Styrket samarbejde mellem sygehus og kommuner

Uddannelsen har en særlig profil, der skal sikre en langt bedre sammenhæng mellem det regionale og det kommunale sundhedsvæsen, end man hidtil har set på sygeplejerskeuddannelser i Danmark.

Det fokus har også gjort, at sygehuset nu har et bedre samarbejde med kommunerne.

- Vi har fået lavet et rigtig godt og tæt samarbejde med de fire kommuner, som vi arbejder tæt sammen med. Da vi startede, havde vi en ambition om, at de studerende skulle være verdensmester i sammenhæng og hvis ikke vi selv er rollemodeller og gode til at arbejde sammen med vores kommuner, så kan vi jo heller ikke lære vores sygeplejersker at blive det, siger Lone Bjørklund.

Vi har fået lavet et rigtig godt og tæt samarbejde med de fire kommuner, som vi arbejder tæt sammen med

Lone Bjørklund, vicedirektør på Holbæk Sygehus

- Samarbejdet med de studerende har faktisk gjort, at vi har været med til at nedbryde nogle barrierer og fordømme om hinanden, så jeg synes, at vores kommune-sygehus samarbejde virkelig er blevet styrket af en ny sygeplejerskeuddannelse.

Nyt fokus i uddannelse skal tiltrække flere sygeplejersker 

Den nye sygeplejerskeuddannelse er også oprettet med henblik på at afhjælpe problemet med mangel på sygeplejersker. I øjeblikket er der mangel på sygeplejersker i Nordvestsjælland, og derfor håber man, at man med uddannelsen også kan hente flere sygeplejersker til området.

- Vi prøver jo at lave en anden sygeplejerskeuddannelse. Den er selvfølgelig koblet op på bekendtgørelsen, men vi laver nogle andre praktikforløb, men i stedet for at man stringent følger, at man er i skole, og så er man i praktik, så lader vi vores studerende følge patientforløbene mellem sygehus og kommune og på den måde prøver vi at lave nogle andre forløb for vores studerende, som tager udgangspunkt i patienternes forløb, siger Lone Bjørklund.

Og den idé har de studerende, indtil videre været begejstret for:

- Det, synes de, er rigtig spændende, fordi de får mulighed for at færdiggøre patientforløbet og følge forløbet helt til dørs.

00:59

Både elever og ledelse på sygeplejerskeuddannelsen er godt tilfredse med det første skoleår, der er gået.

Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App