Første arbejdsdag på Borgen: Stedet fordrer en aura af respekt

Hele syv folketings-debutanter fra Sjællands Storkreds havde i dag deres første arbejdsdag i Folketinget. En af dem er Kasper Roug (S) fra Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rigtig mange af de kandidater, der onsdag blev valgt ind i Folketinget er kendte ansigter, der kender alt til arbejdspladsen Christiansborg. Men der blev også valgt hele syv folketings-debutanter fra Sjællands Storkreds, og de havde i dag deres første arbejdsdag i Folketinget.

En af dem er Kasper Roug, der i går både kunne fejre sin 40-års fødselsdag og, da fintællingen af de personlige stemmer var slut, sit valg til Folketinget.

quote Jeg har en stor ydmyghed overfor stedet her. Det fordrer en aura af respekt. Det bliver man selvfølgelig smittet af

Kasper Roug (S), nyvalgt folketingsmedlem 

Her tingene sker

I dag var det så tid til at trække i arbejdstøjet og skifte det politiske arbejde i byrådet på Lolland ud med jobbet på Christiansborg, der i snart 170 år er blevet brugt som parlament.

- Jeg har en stor ydmyghed overfor stedet her. Det fordrer en aura af respekt. Det bliver man selvfølgelig smittet af. Og det skal man jo også, for det er her tingene sker, og det er her lovene bliver vedtaget, og det sker jo bedst muligt, hvis vi har respekt for hinanden, siger Kasper Roug.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Kasper Roug kigger på billederne af tidligere partiformænd for bl.a Socialdemokratiet. -Det er meget kraftfuldt at have et ideologisk værdifælleskab, siger han. 
Kasper Roug kigger på billederne af tidligere partiformænd for bl.a Socialdemokratiet. -Det er meget kraftfuldt at have et ideologisk værdifælleskab, siger han.  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

I første omgang får Kasper Roug ikke sit eget kontor, for først skal regeringsdannelsen på plads. Derfor må Kasper Roug i begyndelsen låne skrivebordet hos nogle af sine kolleger.

- Det er fint, at vi kan hjælpe hinanden her i begyndelsen. Men jeg glæder mig til at der bliver dannet en regering og delt nogle ordførerskaber ud, siger Kasper Roug.

Det har før været lige ved og næsten for Kasper Roug. Ved Folketingsvalget i 2015 fik han flest personlige stemmer i Lolland Kredsen, og han var kun 187 stemmer fra at kunne kalde sig for folketingspolitiker.

Han kan snakke med alle

Kasper Roug er dog ikke helt blank på rutinerne på Christiansborg, for han har været to gange i Folketinget som barselsvikar for Astrid Kragh (S), sammenlagt i et år. Men i dag trådte han altså ind ad døren som rigtigt medlem. Og det glæder den lokale partiformand.

- Kasper er den traditionelle socialdemokrat, han er født og opvokset på Lolland, og han kender Lollands historie. Han har uddannet sig i København, og så kom han hjem og bor her. Han kender de rigtige værdier, og han kan snakke med alle, fortæller Morten Kristensen, der er lokalformand for Socialdemokratiet Lolland Øst.

Politik er at netværke

Kasper Roug blev valgt ind i byrådet i Lolland Kommune i 2017. Han har haft posten som viceborgmester og formand for Børne- og Skoleudvalget. Lolland og andre udkantsområder er en mærkesag, og det har ført til et ukonventionelt samarbejde med Venstres Marcus Knuth med sig.

- Vi lokalvalgte er rigtig gode til at gå sammen og kæmpe for de ting, der er vigtige for os. Der er emner, som vi alle er enige om som en ny Storstrømsbro, flere betjente til Storstrøms Fængsel og flere praktiserende læge. Kasper siger alting med et smil, han er et meget positivt menneske, han kan også godt stikke lidt til én, men på en gentleman-agtig-måde, fortæller Marcus Knuth (V).

Artiklen fortsætter under billedet. 

"Hej Kasper" lød det flere steder på gangene på Christiansborg i dag. Kasper Roug er nemlig ikke helt ukendt på borgen, hvor han har været vikar for Astrid Kragh. 
"Hej Kasper" lød det flere steder på gangene på Christiansborg i dag. Kasper Roug er nemlig ikke helt ukendt på borgen, hvor han har været vikar for Astrid Kragh. 

Samarbejdet fortsætter på Christiansborg. Folketingsmedlemmerne på Lolland og Falster har nemlig en kaffeklub, hvor de mødes og taler med hinanden.

- Jamen, det er jo nogen af de netværk, der er. Dét at være politiker er jo at netværke og tale med andre, det betyder utrolig meget, at man kan mødes og tale om de udfordringer, der er. Der er ingen tvivl om, at hvis man står sammen på tværs af partier, så har man en helt anden styrke og indflydelse, som man ikke ville have hvis man bare var sig selv, siger Kasper Roug.

Udover Kasper Roug er seks andre helt nye folketingskandidater, der i dag havde første arbejdsdag på Christiansborg. Det drejer sig om Kathrine Olldag (R), Morten Dahlin (V), Astrid Carøe, (SF), Anne Valentina Berthelsen (SF) og Peter Seier Christensen (Nye Borgerlige). 


Nyhedsoverblik