Før hittede Jylland - nu har tyskerne fået smag for Østdanmark

Der er dejligt langs kysten på Sjælland, Lolland og Falster - og nu har tyskerne fået øjnene op for det, viser ny rapport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er højsæson for turister i Danmark - og det er især ét land, hvor befolkningen holder af Danmark. Ifølge VisitDenmark er tyskerne nemlig mere interesserede i Danmark som feriedestination end nogensinde før.

Før i tiden har det især været Vesterhavet med det lange strand og smukke klitter, der trak i tyskerne. Men nu har de også fået øjnene op for det østlige Danmark - altså Sjælland, Lolland og Falster.

Det gælder blandt andet familien Milewski fra Thüringen, som har ladet deres sommerferie føre dem til feriecentret Dancenter i Karrebæksminde ved Næstved.

Artiklen fortsætter efter billedet

Familien Milewski hygger med et spil kort. Det er dog især naturen, der er kommet for at mærke.
Familien Milewski hygger med et spil kort. Det er dog især naturen, der er kommet for at mærke. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

I Thüringen er der fyldt med bjerge - men til gengæld er der ikke en eneste dråbe hav. Derfor fik de smag for havet efter en ferie på den tyske ø Rügen.

- Så tænkte vi på Sverige og Danmark, og besluttede os for Danmark, fordi vi kun havde hørt godt om det, fortæller Mike Milewski fra Thüringen.

indbrud
Læs også
Indbrudstyve hærger i sommerferien - sådan sikrer du dit hjem
indbrud
Læs også
Indbrudstyve hærger i sommerferien - sådan sikrer du dit hjem

Der er dog også mange andre tyskere, som finder til vores egn. Ifølge en ny rapport fra VisitDenmark har tyskernes interesse for at holde ferie i Danmark aldrig være større  - og nu er det især interessen for den danske østkyst, der trækker, viser en ny rapport fra VisitDenmark.

For første gang er der nemlig flere tyskere, der viser interesse for at holde ferie i det østlige Danmark end i det vestlige Danmark. Helt præcist svarer 23 procent af tyskerne, at de overvejer eller helt sikkert forventer at holde ferie i Østdanmark. Lidt færre, 21,2 procent, viser interesse for at holde ferie i Vestdanmark.

Det er de danske strande og naturen der lokker de mange turister til - for Danmark kan noget andet end Tyskland 

- Grunden til at interessen for Die Dänische Ostsee er steget, er fordi den tyske østersø er blevet et stærkere brand. Der er kommet badehoteller, liggestole og så videre. Det står stærkere i tyskernes bevidsthed, og det spiller vi ind i, fortæller Anders Rosbo, kommunikationschef i VisitDenmark.

Artiklen fortsætter efter billedet

Dancenter i Karrebæksminde oplever stigende efterspørgsel - især fra tyskere.
Dancenter i Karrebæksminde oplever stigende efterspørgsel - især fra tyskere. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Men Danmark kan tilbyde noget, tyskernes badehoteller og liggestole ikke kan matche.

- Vi kan tilbyde dem natur, vi kan tilbyde dem ro, vi kan tilbyde dem plads og vi kan tilbyde dem frihed - og så er de især glade for den danske mentalitet, siger Anders Rosbo.

quote Vi kan tilbyde dem natur, vi kan tilbyde dem ro, vi kan tilbyde dem plads

Anders Rosbo, VisitDenmark

Det samme har man oplevet hos DanCenter i Karrebæksminde. Her er antallet af overnatninger generelt steget med 10 procent i forhold til sidste år, men ser man kun på antallet af tyske turister, er stigningen på 15 procent.

Camping
Læs også
Kom på gratis ferie - turistforening vil lokke flere til Lolland og Falster
Camping
Læs også
Kom på gratis ferie - turistforening vil lokke flere til Lolland og Falster

Efterspørgslen er så stor, at DanCenter i Karrebæksminde har valgt at bygge endnu flere ferieboliger for at følge med efterspørgslen - og flere kan være på vej

- En af de konklusioner, vi drog ret hurtigt, var at der skal være flere overnatningsmuligheder. Vi var ikke glade for at skulle sige nej til så mange af de henvendelser og forespørgsler, der var, fortæller ejer Kenneth Mayland.

Artiklen fortsætter efter billedet

Kenneth Mayland, ejer af Dancenter i Karrebæksminde, viser en af de nye ferieboliger, der er lavet for at følge med efterspørgslen.
Kenneth Mayland, ejer af Dancenter i Karrebæksminde, viser en af de nye ferieboliger, der er lavet for at følge med efterspørgslen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Det var da også naturen og den gode udsigt, der fik familien Milewski til karrebæksminde. De skal være her i en uge og har masser af gode oplevelser foran sig.

- Når vi har ferie, forbinder vi det med kulturelle besøg - slotte og borge - men også med strand, vand og badning, siger Mike Milewski.

Samtidig var det mere overkommeligt at rejse til Danmark end til Sverige, fordi køreturen ikke bliver så lang for børnene.

- Og vi vil gerne prøve den danske softice og de dansker vafler, griner hans hustru.

Familien Milewski fra Tyskland er glade for ferien i Karrebæksminde. De finder især "græshoppebroen" charmerende.
Familien Milewski fra Tyskland er glade for ferien i Karrebæksminde. De finder især "græshoppebroen" charmerende. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Nyhedsoverblik