Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg

En 32-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster er netop blevet kendt skyldig i fire drabsforsøg ved Østre Landsret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To år og tre måneder efter en 32-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus blev anholdt og sigtet for drab på tre patienter og drabsforsøg på en fjerde, har Østre Landsret afgivet den endelige dom i sagen. Kendelsen blev afgivet i et helt fyldt, men bomstille retslokale.

Og sygeplejersken er blevet kendt skyldig i fire drabsforsøg jf. straffelovens § 237, jf. § 21. Landsretten omstøder altså byrettens dom, hvor sygeplejersken blev kendt skyldig i tre drab og ét drabsforsøg. De mener ikke, der er bevis for fuldbyrdet manddrab.

Sygeplejersken vendte hovedet væk og blev rød i hovedet, da hun modtog dommen.

Anmeldt af kollega

Sagen begyndte, da sygeplejersken blev anholdt efter en nattevagt 1. marts 2015. På nattevagten var 86-årige Anna Lise Poulsen og 66-årige Viggo Petersen begge afgået ved døden, mens den 72-årige Maggi Rasmussen havde haft respirationsstop og var blevet genoplivet. 

En kollega til sygelejersken havde mistanke om, at hun havde givet de to afdøde patienter en overdosis medicin, og at det var det, der havde taget livet af dem. Derfor varskoede kollegaen sin kæreste, en overlæge på akutafdelingen, og de kontaktede politiet.

Sagen kom for byretten og til anklageskriftet mod sygeplejersken blev blandt andet tilføjet en tiltale om drab på 72-årige Arne Herskov i marts 2012 samt en tiltale for at have givet sygeplejerskens dengang syvårige datter sovemedicin, der ikke bør gives til børn.

Byretten kendte i juni 2016 sygeplejersken skyldig i de tre drab og drabsforsøget, og hun blev idømt den strengeste straf efter dansk straffelov: Livsvarigt fængsel. Sygeplejersken ankede dommen på stedet.

Og nu er dommen altså blevet lavet om, så hun ikke er dømt for drab, men kun forsøg på manddrab.

SYGEPLEJERSKEN VAR BLANDT ANDET TILTALT FOR:

  • Drab på den 72-årige Arne Herskov 4. marts 2012 i tidsrummet mellem klokken 9.00 og klokken 21.30 på Nykøbing F. Sygehus ved indgivelse af en overdosis af morfin og diazepam - bedre kendt som Stesolid. Her blev byrettens dom omstødt, så sygeplejersken alene er dømt for drabsforsøg.
     
  • Drab på den 86-årige Anna Lise Poulsen. Ifølge anklageskriftet skete det 28. februar 2015. Igen skal gennem en dødelig overdosis af morfin og diazepam. Også her blev sygeplejersken alene dømt for drabsforsøg.
     
  • Sagens tredje drabsanklage omhandler den 66-årige Viggo Petersen, som ifølge tiltalen blev dræbt i samme tidsrum som Anna Lise Poulsen. Også fremgangsmåden - en dødelig cocktail af morfin og diazepam - går igen. Sygeplejersken er ved Østre Landsret alene blevet dømt for forsøg på manddrab.
     
  • Drabsforsøg på den 72-årige Maggi Rasmussen. Ifølge anklageskriftet blev hun forsøgt dræbt i tidsrummet fra 28. februar klokken 19.00 til 1. marts klokken 5.35 med en dødelig overdosis medicin. Kolleger nåede at give patienten modgift. Her følger landsretten byrettens dom og kender sygeplejersken skyldig.

TV ØST sendte live fra Østre Landsret under domsafsigelsen. Det kan du se her: 

sygeplejerske_i_retten_1.jpg
Læs også
Har hun slået tre patienter ihjel?
sygeplejerske_i_retten_1.jpg
Læs også
Har hun slået tre patienter ihjel?

 

 


Nyhedsoverblik