Fodboldspiller fra Lolland går verden rundt med ’respektløst’ trick

Maribo Boldklub og fodboldspilleren Bubbi er kommet på verdenskortet, efter den lollandske fodboldklub delte et kækt trick på de sociale medier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Storbritannien, Frankrig, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Balkanlandene, Brasilien, Argentina, Chile og Columbia.

Millioner af brugere på Facebook og Instagram har de seneste uger set den lollandske fodboldspiller Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal, der spiller venstreback i Maribo Boldklub, udføre et kækt trick på en modspiller i Lolland-Falster Serien.

Under en kamp mellem Maribo Boldklub og Væggerløse Boldklub lørdag den 12. oktober, hvor frustrationerne sad udenpå spillertrøjerne, kastede Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal et indkast i ryggen på en modspiller og driblede derefter bolden gennem hans ben og videre til en medspiller.

quote Min telefon stod ikke stille i to-tre dage, fordi alle de store sider delte videoen

Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal, Maribo Boldklub

Det hele blev fanget på video, som Maribo Boldklub delte på sin Instagram- og Facebook-profil. Hurtigt spredte videoen sig som en steppebrand på alverdens foldboldsider på de sociale medier.

- Vi var forvejen meget oppe at køre, fordi vi var kommet foran 2-0, men ved halvlegen var vi pludselig kommet med bagud med 2-3. Så jeg var lidt sur i forvejen, fortæller Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal om optakten til sit trick mod Væggerløse Boldklub.

Var oppe at toppes

Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal og modspilleren med nummer fire på ryggen var ifølge ham oppe at toppes kort før tricket.

- Han skubbede mig i ryggen og sagde noget, som jeg ikke hørte. Da dommeren gav os indkast, tænkte jeg, at nu skal jeg lave et eller andet. Så indkastet, hvor jeg kaster i ryggen på ham, var totalt bevidst, fortæller Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal.

Artiklen fortsætter under videoen.

Videoen er blandt andet blevet delt af fodboldsiderne GiveMeSport, SPORTbible og 433, som til sammen har over 39 millioner følgere. Og brugerne er vilde med fodboldspilleren fra Lollands trick.

- Min telefon stod ikke stille i to-tre dage, fordi alle de store sider delte videoen. Bare på den ene side er videoen blevet set 2,4 millioner gange, fortæller Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal.

FC 77 Næstved
Læs også
Serie 4-hold indtager pokalturnering - det bliver det største i klubbens historie
FC 77 Næstved
Læs også
Serie 4-hold indtager pokalturnering - det bliver det største i klubbens historie

- Det er rigtig sjovt, at videoen er blevet set så meget. Jeg troede ikke, det ville blive så voldsomt. Videoen blev delt overalt, tilføjer han.

Men det er ikke kun positive reaktioner, som den lollandske fodboldspiller har høstet. GiveMeSport kalder for eksempel tricket for respektløst.

Er blevet et kendt ansigt på Sydhavsøerne

Siden videoen ramte de sociale medier, er Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal blevet kendt på Lolland og Falster.

- Alle har jo set det, og hver gang jeg gik ud, fik jeg en kommentar. Mine søskende hørte også for, at jeg var blevet kendt, siger han.

Det var Jeppe Schrøder, der er bestyrelsesmedlem og webmaster i Maribo Boldklub, som hurtigt så et potentiale i videoen og delte den på klubbens Instagram-profil.

quote Det er vildt, at Maribo Boldklub er blevet set over hele verden

Jeppe Schrøder, bestyrelsesmedlem og webmaster i Maribo Boldklub

- Det er simpelthen bare for fedt lavet, og mange af fodboldsiderne på Facebook med millioner af følgere, deler tit sådan nogle videoer på syv sekunder. Så jeg tænkte; hvorfor ikke bare sende videoen ud til de største af de største sociale mediekontoer, der har med fodbold at gøre, siger Jeppe Schrøder.

Som sagt så gjort.

- Jeg sendte til de største udenlandske medier og gik videre til danske, der var også flere, som skrev og spurgte, om de måtte dele videoen. Og så tog det bare overhånd. Efter et par timer var den bare delt i Sydamerika, Amerika, Australien, Asien og jeg ved ikke hvad. På et splitsekund var den bare over hele verden, fortæller Jeppe Schrøder og tilføjer:

- Det er vildt, at Maribo Boldklub er blevet set over hele verden. Det er skide skægt.

Amerikanere vil til prøvetræning på Lolland

Det var faktisk et erklæret mål for Jeppe Schrøder at gøre Maribo Boldklub verdensberømt.

- Jeg havde for sjov sagt, da jeg meldte mig ind i bestyrelsen i januar, at en af mine mål var at sætte MB (Maribo Boldklub, red.) på verdenskortet. Så det mål er opfyldt, selvom det kun var 15 minutes of fame, siger Jeppe Schrøder.

quote Der var endda nogle over fra Amerika, der spurgte, om de måtte komme til prøvetræning på holdet

Jeppe Schrøder, bestyrelsesmedlem og webmaster i Maribo Boldklub

Flere sociale medie-sider med millioner af følgere fra hele verden har efterfølgende kontaktet boldklubben for at spørge om lov til at dele videoen.  

- Sociale medier fra Storbritannien, Frankrig, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Balkanlandene, Brasilien, Argentina, Chile og Columbia har kontaktet os.

Artiklen fortsætter under videoen.

- Der var endda nogle over fra Amerika, der spurgte, om de måtte komme til prøvetræning på holdet. En af dem blev faktisk rigtig såret, fordi det ikke kunne lade sig gøre. Det har været fuldstændig vanvittigt, at folk fra hele verden har kontaktet mig, fortæller Jeppe Schrøder.

Klubbens webmaster vurderer, at videoen på nuværende tidspunkt at nået ud til over 50 millioner brugere på Facebook og Instagram.

Skovtårnet camp adventure
Læs også
Direktør er tilfreds med åbningen af udsigtstårn: - Det er jo gået viralt
Skovtårnet camp adventure
Læs også
Direktør er tilfreds med åbningen af udsigtstårn: - Det er jo gået viralt

- Det er skide skægt, når sådan noget går viralt. Bubbi var også i chok, hans telefon var blevet fuldstændig voldtaget med henvendelser i to dage, efter videoen var blevet lagt ud.

- Jeg er stadig selv i chok over, at det kunne gå så viralt, fordi Bubbi laver altid sådan nogle tricks. Han har kraftedeme altid noget i ærmet, så for os er det faktisk ikke noget chok, at det ham, der laver det. Men at det bliver fanget på kamera og når ud til hele verden er simpelthen for fedt, siger Jeppe Schrøder.

Væggerløse klar til at tage hævn

Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal fortæller, at han ikke gav hånd til modspilleren for Væggerløse Boldklub, som fik bolden kastet i ryggen og blev udsat for tunnelen mellem benene.

- Men jeg vil give ham hånden, næste gang vi møder Væggerløse, siger Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal.

quote Vi synes kun, det er sjovt, at to småklubber kan blive set flere steder ude i verden

Lars Andersen, bestyrelsesformand i Væggerløse Boldklub

Hos Væggerløse Boldklub har klubbens spillere og stab selv grint af videoen, der er blev set flere millioner gange over hele verden.

- Der er ikke nogen dårlig stemning mellem os og Maribo Boldklub på grund af den video. Vi har kun fået det sjove ud af videoen og drillet den unge mand, siger Lars Andersen, bestyrelsesformand i Væggerløse Boldklub.

udklip.jpg
Læs også
Opsang om fraværsregler går viralt: - Aldrig har jeg mødt så uforskammede, voksne mennesker
udklip.jpg
Læs også
Opsang om fraværsregler går viralt: - Aldrig har jeg mødt så uforskammede, voksne mennesker

- Vi synes kun, det er sjovt, at to småklubber kan blive set flere steder ude i verden, tilføjer han.

Er I klar til at tage hævn med et andet trick, næste gang I møder Maribo Boldklub?

- Hehe, vi har lov at prøve og se, om det lykkes, svarer Lars Andersen.

Maribo Boldklub tabte kampen 2-5 til Væggerløse Boldklub, der på nuværende tidspunkt fører Lolland-Falster Serien. Ebubekir Bubbi Yildiz Erdal blev desuden kampens spiller for Maribo Boldklub.


Nyhedsoverblik