Flyttede fra det pulserende byliv til en nedlagt gård på landet: - Der er ikke noget, jeg savner

Familien boede først i København, men drømmen om at flytte ud på landet vandt. Flere sjællandske kommuner håber på flere københavnske tilflyttere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nørrebros Runddel er skiftet ud med en nedlagt gård med en kæmpe grund ved Hejninge i Slagelse Kommune.

Sådan er virkeligheden blevet for parret Kim Hoffmann Madsen og Marie Kirk Hansen og sønnen Hjalte.

Og de må siges at være Slagelse Kommunes ønskefamilie. Slagelse er nemlig én af de sjællandske kommuner, som jagter københavnske børnefamilier. For hvis regionen skal udvikle sig, må der nyt blod til.

- Vi vidste, at vi gerne ville på landet på et eller andet tidspunkt, siger Marie Kirk Hansen.

- Vi syntes selvfølgelig, at det var rigtig fedt at bo i København, men vi vidste, at når vi fik børn, at de så skulle opvokse på landet, hvor der er mere plads og mere luft.

quote Vi kan altid tage til København. København er jo ikke forsvundet, bare fordi vi er flyttet

Kim Hoffmann Madsen

Slagelse Kommune samarbejder lige nu med flere sjællandske kommuner om blandt andet at arrangere et event i København for småbørnsfamilier, der er interesserede i at rykke ud af hovedstaden.

Man skal følge sin drøm

I Slagelse er det lykkedes at hente en del familier til kommunen, og et helt nyt boligkvarter står klar til at tage imod 60 nye beboere i den nordlige del af Slagelse.

Og ifølge Kim Hoffmann Madsen og Marie Kirk Hansen så skal man bare følge sin drøm.

- Jeg synes ikke, der er noget, jeg savner ved København – andet end vennerne. Men man begynder alle sammen at leve et liv, hvor man får børn og karriere, så alt skal planlægges alligevel. Og når vi engang er færdige med huset, så har vi så mange værelser, at vennerne bare kan overnatte herude, siger Kim Hoffmann Madsen.

- Vi kan altid tage til København. København er jo ikke forsvundet, bare fordi vi er flyttet, siger han.

Forår, tilflyttere, Slagelse
Læs også
Sjællandske kommuner samarbejder om at lokke københavnere ud af hovedstaden
Forår, tilflyttere, Slagelse
Læs også
Sjællandske kommuner samarbejder om at lokke københavnere ud af hovedstaden

- Hvis man har en drøm om at flytte ud, så skal man bare gøre det, siger Marie Kirk Hansen.

- Man får også bare meget mere for pengene, når man kommer uden for Storkøbenhavn, tilføjer Kim Hofmann Madsen.

- Vi ville jo ikke engang kunne få en toværelseslejlighed i København til den pris, vi har fået alt det her for, lyder det fra Marie Kirk Hansen.

Naturen skal lokke flere til

Borgmesteren i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S), ønsker flere tilflyttere, fordi han gerne vil skabe mere liv i byerne i kommunen.

- Vi skal nok overleve, men det handler om at give os selv nogle flere muligheder på sigt, siger borgmesteren.

- Vi synes, vi har en masse at byde på i Slagelse, og vi kan se, at mange familier i København bliver presset af priserne, og derfor ser de sig om efter alternative muligheder. Og der har vi faktisk meget at byde på i Slagelse Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

Slagelse Kommune har blandt andet indrykket annoncer i københavneravisen Politiken for at få flere til at flytte ud af hovedstaden.
Slagelse Kommune har blandt andet indrykket annoncer i københavneravisen Politiken for at få flere til at flytte ud af hovedstaden. Foto: Jan Vinholdt

Noget af det, der skal lokke københavnske tilflyttere til, er naturen i Slagelse Kommune og ikke mindst huspriserne blandt andet i Korsør.

Men der er også et andet Korsør. Et Korsør, der hiver efter vejret. En butikdød bymidte. Og et ghetto-Korsør. Så hvordan passer det ind i fortællingen?

- Vi har bare ikke været gode nok og hurtige nok til at udnytte den mulighed at invitere investorer ind og gå i gang med at bygge boliger, siger John Dyrby Paulsen.

- Det er der i virkeligheden mange årsager til. Måske har vi i virkeligheden fokuseret for meget på efterspørgslen, og så har vi måske regnet med, at den efterspørgsel i sig selv fik nogle til at bygge boliger. Det, tror jeg ikke helt, hænger sådan sammen. Jeg tror, vi selv bliver nødt til at få investorer på banen.


Nyhedsoverblik