Fly styrtede ned ved Holbæk - kvindelig bilist så det ske

00:27

Video: René Lind - Lind Foto

Det var en kvindelig bilist, der slog alarm ved gårsdagens flyulykke ved Holbæk. Flyet nåede 10 meter op over jorden - og styrtede pludselig ned.

Det ultralette fly med plads til to personer nåede omkring 10 meter op i luften, og så styrtede det pludselig til jorden. Det fortæller et vigtigt øjenvidne til mandagens flyulykke ved landsbyen Regstrup i Holbæk Kommune.

Øjenvidnet, en kvindelig bilist, kom kørende på Holbækvej. Hun så både flyet lette og styrte.

- Kvinden bliver noget chokeret, men hun standser selvfølgelig bilen og løber hen til flyet for at se til de to mænd, der sad i flyet. De ikke er mere medtagne end, at de godt selv kan kravle ud. Det er kvinden, der slår alarm og får tilkaldt redningsmandskabet, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Efter flystyret blev to mænd bragt til undersøgelse og behandling. Den ene mand blev fløjet til Rigshospitalet til behandling for en skade i hovedet. Den anden blev kørt til Holbæk Sygehus.  Foto: René Lind

Ulykken skete lige før klokken 15 mandag eftermiddag, og Dansk Ultralet Flyveunions havarikommission skal nu undersøge forløbet, før politiet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

- Hvad det er, der er gået galt, og hvad der er årsag til ulykken, ved vi ikke. Om det skyldes problemer med opdriften eller noget teknisk, det skal havarikommissionens undersøgelser vise. Der går nogen tid, før de kommer med en konklusion, fortæller Martin Bjerregaard.

53-årig er fortsat indlagt 

De to mænd, der sad i flyet, er henholdsvis fra Ringsted og Farum. 

Manden fra Ringsted er 53 år, han blev fløjet til Rigshospitalet i en lægehelikopter og er fortsat indlagt til behandling for kvæstelser i hovedet.

- Der har været nogle overvejelser om, at han måske skulle igennem en operation i dag, det er en alvorlig hjernerystelse, han har fået, men han er uden for livsfare, siger Martin Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Dansk Ultralet Flyveunions havarikommission skal nu undersøge, hvad der var årsag til flystyrtet.  Foto: René Lind

Den anden mand, der er fra Farum, er 49 år. Han blev kørt til tjek på Holbæk Sygehus og er udskrevet igen.

Rent rutinemæssigt har politiet taget blodprøver af de to mænd for at undersøge, om de eventuelt var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Politiet understreger, at der ikke er noget grundlag for en konkret mistanke.  

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App