Flugtbilist skulle have været i fængsel: Nu er han tilbage

Den 21-årige mand fra Haslev, der tirsdag var hovedperson i en biljagt med politiet, var blevet væk fra en fængselsstraf. Nu er han genindsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var måske en god grund til, at en 21-årig mand fra Haslev tirsdag eftermiddag forsøgte at flygte fra politiet. Med 180 kilometer i timen forsøgte han at flygte i en blå Volkswagen, da en patruljevogn forsøgte at vinke ham ind til siden ved Nykøbing Falster.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var den 21-årige mand nemlig i forvejen eftersøgt af politiet, fordi han var blevet væk fra en fængselsstraf.

- Manden sad allerede i varetægt på grund af en tidligere dom, men var udeblevet fra en afsoning efter en udgang, fortæller politikommissær Casper Andersen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Den 21-årige flugtbilist er derfor nu genindsat i kriminalforsorgens arrest.

17 minutter lang biljagt

Den voldsomme biljagt startede tirsdag eftermiddag ved Strandboulevarden i Nykøbing Falster og fortsatte med høj fart i 17 minutter gennem Systofte, Eskilstrup, Maglebrænde, Horreby, Ore, Åstrup og Horbelev.

ddada.jpg
Læs også
Flugtbilist stak af fra politiet med 180 kilometer i timen
ddada.jpg
Læs også
Flugtbilist stak af fra politiet med 180 kilometer i timen

Undervejs var flere patruljer med i biljagten, og den 21-åriges bil blev først bragt til standsning, da den punkterede på en af politiets sømmåtter. 

Herefter flygtede den 21-årige mand til fods, men blev ved hjælp af en politihund indfanget efter cirka 200 meters løb.

Kørte i påvirket tilstand

Blodprøver har nu vist, at manden var påvirket af euforiserende under sin kørsel. Politiet fandt hash på ham, men har endnu ikke fastslået, hvorvidt det var det stof, han var påvirket af under sin flugt fra politiet.

- Vi kan se, at han ikke var spirituspåvirket, men der var tale om en påvirkning af euforiserende stoffer, fortæller politikommissær Casper Andersen.

Manden er derfor sigtet for have forvoldt fare for liv eller førlighed, for at køre i påvirket tilstand og for flere overtrædelser af færdselsloven.

Fordi han allerede er genindsat i fængslet, skal han ikke fremstilles i grundlovsforhør.

I stedet skal man nu vurdere, om der skal gives tillægsstraf oven i mandens aktuelle dom, oplyser politikommissæren.


Nyhedsoverblik