Flere rovfugle skal finde vej til Vestsjælland

I alt skal der opsættes 70 redekasser i Slagelse Kommune i håb om at få flere rovfugle til området. Foto: Peter Kryger - TV ØST

Slagelse Kommune kæmper med næb og klør for at få nye bosættere. Derfor er de ved at sætte 70 ugle- og falkekasser op i håb om at få mere fugleliv i området.

Fremtiden i det vestsjællandske landskab ser mere flyvende ud.

I hvert fald har Slagelse Kommune fået godt 200 henvendelser fra fugleglade borgere, der ønsker at få opsat en redekasse i deres haver, i jagten på flere rovfugle og ugler på Vestsjælland.

Redekasser i private haver

Tidligere på året meddelte kommunen, at de søgte personer, som ønskede en redekasse i baghaven. Én af dem, der håber på at lokke nye beboere til er Henning Christensen, som netop har fået hængt en redekasse op i sin private have.

- Jeg synes, at projektet er ganske interessant, nu har vi jo en hel masse fugle i forvejen – masser af forskellige fugle, og vi har også ugler i forvejen og en tårnfalk, og vi skal jo være ekstra gode ved dyr og fugle, så nu får de en ekstra fin lejlighed, siger Henning Christensen fra Askegårde ved Skælskør, der har tre hektar naturherlighed midt i et Natura 2000-område, som fuglene kan boltre sig på.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:25

I alt skal der opsættes 70 redekasser i Slagelse Kommune i håb om at få flere rovfugle til området.

Luk video

Håber på mere fugleliv

I alt skal der opsættes 70 redekasser rundt i kommunen, hvoraf 30 af dem skal hænge i private haver. Et projekt, der koster kommunen 100.000 kroner, og som er tilegnet natugler, tårnfalke og slørugle. Fugle, der efterhånden har svært ved at finde boliger i den danske natur.

På landsplan har vi kun få 100.000 natugler og tilsvarende tårnfalke. Sløruglen er ganske sjælden.

Hans Skotte Møller

- På landsplan har vi kun få tusinde par natugler og tilsvarende tårnfalke. Sløruglen er ganske sjælden, og vi er slet ikke sikre på, den findes i det sydvestsjællandske område længere, men vi giver den en chance og sætter nogle kasser op, for den har været her tidligere, siger Hans Skotte Møller fra Dansk Ornitologisk Forening i Slagelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Redekasserne er tilegnet natugler, tårnfalke og slørugler. Foto: Peter Kryger - TV ØST

Kommunen har indtil videre sat 20 af de 70 kasser op og har efterhånden travlt. For det varer ikke længe, før uglearterne finder årets rede og gerne skulle flyve rundt og pryde det vestsjællandske landskab.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App