Flere markbrande på et døgn: Indsatslederne roser landmændene

Flere markbrande har hærget regionen det seneste døgn. Ifølge indsatslederne skal landmændene have ros for deres handlekraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tørkeindekset er på sit aller højeste, og det viser sig også i antallet af markbrande.

For det seneste døgn har beredskaber i vores område rykket ud til flere markbrande.

quote  Der skal lyde en stor ros til landmændene. De gør, hvad de kan. De er meget opmærksomme, og i det her tilfælde reagerede han hurtigt og rykkede ud med det, han kunne hjælpe med for at slukke branden

Claus Christensen, indsatsleder, Midt og Sydsjællands Brand og Redning

Det oplyser Vestsjællands Brandvæsen og Midt og Sydsjællands Brand og Redning til TV ØST.

Eksempelvis brændte fire tønder land ud på en mark ved Jyderup lørdag. Her var det muligvis en sten, der havde slået gnister mod mejetærskeren i forbindelse med høsten, som var årsag til branden. Vestsjællands Brandvæsen fik meldingen klokken 14.22. I løbet af et par timer var branden slukket.

- Branden var ikke så slem at slukke, men vi blev der lidt efter, fordi vi ville give lidt ekstra vand, sådan at vi er sikre på, at vi kører fra noget, der ikke blusser op. Der er også vind i dag, så vi ville være sikre, siger Jan Malev, indsatsleder hos Vestjællands Brandvæsen. 

Opmærksomme landmænd hjælper

Ved Præstø brændte et par tusind kvadratmeter ud på en mark på Hastrupvej. Brandvæsnet fik medlingen klokken 15.08 lørdag. Her er brandårsagen ukendt, men indsatslederen mener, det kan være hvad som helst - dog ikke unaturligt i disse tørketider.

- Det kan være et glasskår, der ligger på marken, og som fungerer som et brændeglas. Landmanden havde ikke selv kørt der for nylig, så det er ikke sket ved høstning. Men det kan være alt muligt. Der skal ikke noget til. Det er så tørt som pergament, siger Claus Christensen, indsatsleder hos Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Begge steder havde brandfolkene held ved at få brandene under kontrol forholdsvist hurtigt. Og rosen skal gå til landmændene. Det mener begge de indsatsledere, TV ØST har talt med lørdag.

- Der skal lyde en stor ros til landmændene. De gør, hvad de kan. De er meget opmærksomme, og i det her tilfælde reagerede han hurtigt og rykkede ud med det, han kunne hjælpe med for at slukke branden, siger Claus Christensen fra Midt og Sydsjællands Brand og Redning.

Samme rosende ord lyder fra indsatslederen hos Vestsjællands Brandvæsen.

- Vi kan kun rose landmændene. De gør et godt stykke arbejde, når der sker sådan noget her. Ved branden i Jyderup havde landmanden selv taget en tank med 2500 liter vand ud og begyndte at slukke. Og naboerne kom tilildende. Folk ved godt, det er alvorligt, siger Jan Malev.

Markbrand Holbæk
Læs også
Stor markbrand satte trafikken i stå på travl landevej
Markbrand Holbæk
Læs også
Stor markbrand satte trafikken i stå på travl landevej

Nyhedsoverblik