Stormen Alfrida hærger regionen: Havne og strande er oversvømmet

Nytårsstormen Alfrida skyller i øjeblikket store vandmasser ind over regionens kyster. Her får du overblikket over, hvor stormvejret hærgrer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden i går har et stormvejr væltet træer, skabt oversvømmelser og voldt store problemer i forskellige dele af regionen. Stormen, der er navngivet Alfrida, har derudover betydet aflyste færgeafgange og lukkede broer.

Vandstanden er værst i den sydlige del af regionen, hvor Rødbyhavn og Gedser i øjeblikket oplever, at der er knap halvanden meter vandstand over normalt niveau.

Sådan lyder seneste melding fra DMI, der samtidig opfordrer borgere, der bor nær kysterne om at beskytte sig selv og sin ejendom, da den kraftig vind kombineret med forhøjet vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og betydelig skade på bygninger og kystsikring. 

Her får du et overblik over, hvordan stormen volder problemer i regionen. 

Langø

Flere havne i regionen er oversvømmet. Blandt andet Langø Havn, hvor Hanne Marker, som har en grillbar på havnen. På grund af vandmasserne befinder hun sig på Havnevej et par hundrede meter fra kajen sammen med andre beboere i området. 

 
  Foto: Privatfoto - Hanne Marker

- Jeg kan ikke komme ned til den (grillbaren, red), men vi har vinterlukket, og vi var nede i går og sætte vores ting op i højden, siger hun til TV ØST.

Langø Havn er oversvømmet
Langø Havn er oversvømmet Foto: Privatfoto - Hanne Marker

- Der kommer så mange mennesker kørende herned og tager billeder af vandet. Folk står hernede for at holde med sine både. Folk kommer hele tiden kørende. Jeg har aldrig set så mange mennesker på Havnevej før, fortæller Hanne Marker. 

Nykøbing

Et af de steder, der er blevet hårdest ramt af stormfloden, er ved havnen i Nykøbing. Her ses billeder fra Slotsbryggen. 

 
  Foto: Privatfoto - Steen Renner
 
  Foto: Privatfoto - Steen Renner

 

Sakskøbing

Sakskøbing Havn er ramt af store vandmasser, og Nykøbingvej i Sakskøbing er oversvømmet.

 
  Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Guldborg

I havnebyen Guldborg, der både er placeret på Lolland og Falster, har det kraftige blæsevejr også skyllet store vandmasser ind.

 
  Foto: Anders Garde - TV ØST

I den lokale burgerrestaurant Café Lagunen står restaurantejer, Brian Krag Andersen, inde i sin forretning og oplever vandstigningen. 

- Lige nu står jeg i forretningen og kan se, at vandet slår mod hoveddøren. Indenfor kan vi klare 10 centimeter, inden det går i elektriciteten, og derefter må vi bare krydse fingre for, at det trækker tilbage, siger han.

Restaurantejer Brian Krag Andersen frygter, at vandstanden stiger yderligere.
Restaurantejer Brian Krag Andersen frygter, at vandstanden stiger yderligere. Foto: Brian Krag Andersen

- Jeg frygter lukkedage. Det er jo aldrig sjovt for en forretning at skulle holde lukket, tilføjer Brian Krag Andersen

Nakskov

Stormfloden Alfrida har også haft kurs mod Nakskov, hvor strandpromenaden er fuldstændig oversvømmet. 

Strandpromenaden i Nakskov er under vand
Strandpromenaden i Nakskov er under vand Foto: Anders Garde - TV ØST

Holbæk

I Holbæk er det den høje vandstand i Isefjorden, der frygtes at give problemer. Her har beredskabet bygget mobile dæmninger omkring værftet, transformatorstationen og andre bygninger på den gamle havn i Holbæk.

 

Onsdag morgen blev vandstanden målt til 1,10 meter over normalt niveau.

Det er blandt andet watertubes, der er en dansk opfindelse, der er blevet lagt ud for at bremse det opstigende vand. Dererudover er der udlagt sandsække.

Også ved Strandmøllevej nær kysten er vandet rendt over. 

Strandmøllevej i Holbæk
Strandmøllevej i Holbæk

Vordingborg Havn

Vandstanden er steget markant, og den forhøjede vandstand har oversvømmet havnen. Den lokale fiskebutiks terasse ligger lige nu under vand, ligesom flere pæle langs havnebroen flyder rundt.

 
  Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

En af de lokale bådejere, Jesper Smed, er bekymret for vejret. Han har en mindre båd i havnen og følger udviklingen tæt. 

- Jeg synes, det er kaotisk. Vi har set højvande her før, men det her er noget af det værste, jeg har oplevet. Jeg er bekymret for, at der kommer mere højvande, så bådene på lave stativer flyder rundt. 

Vordingborg Havn
Vordingborg Havn Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Jesper Smed fortæller, at de både, der ligger på lave stativer, risikerer at løsrive sig og flyde rundt i havnen, hvis vandstanden stigere yderligere.

- Jeg følger vejrudviklingen meget tæt og har gjort det siden i går. Jeg er nødt til at være vågen, for hvis det bliver værre, skal jeg ud med en gummibåd og løsne fortøjningerne. 

Også Ore Strand i Vordingborg er oversvømmet 

Ore Strand i Vordingborg oversvømmet
Ore Strand i Vordingborg oversvømmet Foto: Ronnie Bille - TV2 ØST

 

Stege Havn

I Stege Havn har det kraftige blæsevejr også skyllet store vandmasser ind over land. 

 

 

Opdateres ..


Nyhedsoverblik