Flere enestuer på vej til regionalt sygehus

Region Sjælland sætter 650 millioner kroner af til anden etape af moderniseringen af sygehuset i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

180 nye enestuer, en CT-scanner i Akutafdelingen og to ekstra operationsstuer. Det er nogle af de forbedringer, som patienter og personale på Nykøbing F. Sygehus kan se frem til.

Sidste forår tog Nykøbing F. Sygehus en ny sengefløj med 85 moderne enestuer i brug, og nu kan anden etape af en omfattende opgradering og modernisering af sygehuset snart gå i gang. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Ricco Dyhr
Læs også
Fyringer på vej:
Sygehusdirektør frygter serviceforringelser
Ricco Dyhr
Læs også
Fyringer på vej:
Sygehusdirektør frygter serviceforringelser

Mandag godkendte Regionsrådet et idéoplæg til anden etape, og i samme omgang frigav politikerne den første portion penge - 5,3 millioner kroner - til arbejdet.  

Lige adgang til sundhed

Frem mod 2030 vil regionen investere mere end 650 millioner kroner i skabe gode fysiske rammer på Nykøbing F. Sygehus. Det er et klart signal om, at Region Sjælland tager ansvaret for at skabe et sundhedsvæsen, der når helt ud til borgerne i yderområderne. Både nu og fremover, siger Heino Knudsen, formand for Regionsrådet i pressemeddelelsen.  

Indvielse Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
Splinterny sygehusfløj indviet på Falster: - Det er en vigtig udvikling
Indvielse Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
Splinterny sygehusfløj indviet på Falster: - Det er en vigtig udvikling

Nykøbing F. Sygehus er oprindeligt bygget i 1950erne, og selvom der er bygget om og til i flere omgange, er store dele af sygehuset ikke længere tidssvarende. Der skal både renoveres, rives ned og bygges helt nyt på sygehusets område, og det kommer til at foregå både over og under jorden.

Moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus sendes i udbud i foråret. Det ventes, at byggearbejdet kan gå i gang i 2020, og at akutsygehuset er bygget helt færdigt med alle elementer i 2028. De 180 nye enestuer bliver noget af det første, der tages i brug i anden etape.


Nyhedsoverblik