Flere daginstitutioner har udvidet åbningstid

Her i regionen tilbyder seks kommuner udvidede åbningstider.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skæve arbejdstider kan gøre det svært at få hverdagen til at hænge sammen, især hvis daginstitutionen lukker kl. 17.

Men flere kommuner er begyndt at have daginstitutioner med udvidede åbningstider. Det viser en rundspørge, som DR Nyheder har foretaget, og som 83 af landets kommuner har besvaret.

I rundspørgen oplyser 59 kommuner, at de har en eller flere daginstitutioner, som åbner før klokken 06:30 eller først lukker efter klokken 17.

Spoler man tiden bare fem år tilbage, så var det kun 37 af de kommuner, som har besvaret rundspørgen, der tilbød udvidede åbningstider.

Seks kommuner med udvidet åbningstider

Her i landsdelen har ti ud af 12 kommuner besvaret rundspørgen, og den viser, at seks kommuner har en eller flere daginstitutioner med udvidet åbningstid. Det drejer sig om Vordingborg, Holbæk, Lolland, Næstved, Ringsted og Sorø Kommuner.

Stevns og Slagelse Kommuner har ikke besvaret rundspørgen.

Næstved og Ringsted Kommuner ser umiddelbart ud til at være de kommuner her i landsdelen med daginstitutioner, der har de mest fleksible åbningstider. Ringsted har en døgnåben daginstitution, mens der i Næstved er en institution, der har åbent mellem kl. 5.30 og 20.

Dansk Erhverv: Vigtigt med udvidet åbningstid

Hos Dansk Erhverv undrer underdirektør i afdelingen for arbejdsmarked, uddannelse og forskning, Stine Pilegaard Jespersen sig over, at 24 kommuner i DRs rundspørge svarer, at de ikke har nogen daginstitutioner med udvidede åbningstider.

- Det er skidt for vækst og beskæftigelse, hvis man som børnefamilie er nødt til at bo tæt på arbejde og institution for at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Det vil få flere til at vælge at gå på deltid, siger hun til DR.


Nyhedsoverblik