Mistanke: Børn er blevet krænket i Hørve

Odsherred Kommune har meldt mulige blufærdighedskrænkelser af børn i Hørve til politiet. De vil have forældrene til at være opmærksomme på, om deres børn er blevet udsat for overgreb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To yngre skoleelever er muligvis blevet krænket i Hørveområdet i den seneste tid.

Det mener Odsherred Kommune, der har meldt sagen til politiet.

- En lærer talte i går med en elev, og den samtale førte til en frygt for krænkelser mod barnet og måske flere børn, siger kommunedirektør Gitte Løvgren til TV ØST.

Samtaler med flere børn førte natten til fredag til, at sagen blev meldt til politiet.

Drejer sig om børn på mellem seks og otte år

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi drejer sagen sig om seksuelt misbrug af børn på mellem seks og otte år. Det oplyser de i en pressemeddelelse fredag aften.

De oplyser, at de dagen igennem har efterforsket sagen - men understreger, at de ikke ønsker at oplyse, hvor mange børn det drejer sig om. De oplyser samtidig, at de endnu ikke er særlig langt i deres efterforskning.

De understreger, at der ikke er foretaget anholdelser i sagen.

Forældremøde om krænkelser

Odsherred Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi afholdt fredag eftermiddag et forældremøde for alle forældre i Hørve-området til møde om sagen på Sydskolen i Hørve.

- Vi har sammen med politiet orienteret forældrene om sagen, og den smule, som vi ved. For det er rent faktisk meget lidt. Men det handler også om at henlede forældrenes opmærksomhed på, om der er flere børn, der er blevet udsat for noget, siger Gitte Løvgren.

Kommunen har oprettet en hotline, hvor alle forældre fra området i weekenden kan henvende sig, hvis de har mistanke om krænkelser. Samtidig opfordrer politiet forældre til at ringe til dem på 1-1-4, hvis de har mistanke om overgreb.

På mødet blev forældrene blandt andet informeret om, hvad de skal være opmærksomme på hos deres barn.

- De skal holde øje med, om barnet ændrer adfærd og måske bliver mere stille. Men det er vigtigt, at de ikke afhører barnet eller lægger dem ord i munden. De voksne skal være lyttende og åbne, siger Gitte Løvgren til TV ØST.

Artiklen opdateret
Artiklen er fredag aften opdateret med oplysninger fra pressemeddelelse fra politiet.

 


Nyhedsoverblik