Flere betjente skal lokkes til grænsen

Der er brug for flere betjente til at udføre grænsekontrol. Derfor opfordres betjente nu til at søge til de sydlige kredse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rigspolitichefen har inviteret politibetjente fra hele landet til at søge til både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Sønderjylland.

I de to kredse er der nemlig hårdt brug for ekstra betjente til at lave blandt andet grænsekontrol.

Det mener også den lokale formand.

- Vi kan snildt bruge mellem 50 og 70 ekstra betjente til grænsekontrollen i Rødbyhavn og Gedser, hvis presset på arbejdsmiljøet virkelig skal lette, siger formanden for de 600 betjente på Sydsjælland og Lolland-Falster, Kaj Rasmussen til DR Sjælland.

Tvivler på søgningen

Men politiformanden tror ikke et øjeblik på, at det lykkes for rigspolitichefen at få betjente fra andre dele af landet til at flytte frivilligt til de sydlige egne af Danmark:

- Jeg har min tvivl om, hvor mange der bor rundt om på Sjælland eller Fyn, der vil sige ja tak til en opgave i Rødby eller Gedser, siger han til DR Sjælland.

Får assistance fra andre kredse

Kaj Rasmussen mener, at et af de helt store problemer er, at politikredsen er kæmpestor og samtidig ligger i et udkantsområde. Derudover er grænsekontrollen en politisk beslutning, som nemt kan ændre sig.

Siden september har Sydsjællands og Lolland Falsters Politi fået assistance fra andre politistationer på Sjælland og Fyn for at klare de ekstra opgaver ved grænserne i Gedser og Rødbyhavn.


Nyhedsoverblik