Flere ældre giver udfordringer: Familie og frivillige må hjælpe til

De seneste ti år er antallet af ældre borgere i Holbæk Kommune steget med 44 procent. Det er noget, som øger presset på ældreplejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gruppen af de +65-årige er steget markant i Holbæk Kommune de senere år, og det giver udfordringer.

- Vi ser på det på den måde, at vi hele tiden skal arbejde kontinuerligt med at finde ud af at drive vores ældrepleje på en ny måde. Finde ud af, hvad vi egentlig skal gøre for vores ældre, og hvad vi skal holde op med, for posen med penge bliver ikke større, lyder det fra kommunens formand for Udvalget Aktiv Hele Livet - Omsorg og Sundhed, Pernille Kruse (V).

Ifølge udvalgsformanden vil det stigende antal ældre, som inden for en årrække vil blive plejekrævende, betyde, at familie og frivillige må mere på banen, end de er i dag. 

- Måske skal vi begynde at tale om, hvad vi kan tilbyde på vores plejecentre eller i hjemmeplejen, og om hvad vi forventer, at andre kan hjælpe den ældre med. Har de ikke nogen til at hjælpe, må vi se på, hvem der så kan, lyder det fra Pernille Kruse. 

100531_aeldre.jpg
Læs også
Ældreboom: Alle regionens kommuner har fået flere ældre
100531_aeldre.jpg
Læs også
Ældreboom: Alle regionens kommuner har fået flere ældre

75-årige inviteres til Sundhedsdag

For at spare penge på sigt, er man begyndt at invitere de 75-årige i Holbæk Kommune til en såkaldt Sundhedsdag.

Her kan de ældre borgere blandt andet blive klogere på, hvordan man bedst og længst muligt kan blive i eget hjem. Uden hjælp fra kommunens ældrepleje, vel at mærke.

- Vi vil jo gerne kigge med de forebyggende briller sammen med de ældre og fortælle dem, hvad der skal til for et godt ældreliv, hvad skal man være opmærksom på og så videre, fortæller sundhedsvejleder i Holbæk Kommune, Helle Lomholt.

Flere ældre og færre resurser

Flere ældre på Stevns
Læs også
Dyrt for kommunen: Stevns har fået 46 procent flere ældre på ti år
Flere ældre på Stevns
Læs også
Dyrt for kommunen: Stevns har fået 46 procent flere ældre på ti år

Ifølge Ældrerådet i Holbæk Kommune mangler der allerede nu pladser på plejehjemmene i Holbæk by, og flere steder i kommunen mangler der også ældreboliger.

- I en fremtid, hvor der er flere ældre, som har brug for hjælp, og færre resurser, skal man tænke sig grundigt om, når man skal ud og prioritere, siger Steen-Kristian Eriksen, der er formand for Ældrerådet. 

Ifølge Udvalget Aktiv Hele Livet - Omsorg og Sundhed i Holbæk Kommune venter der da også nogle hårde år forude. 

- Vi kan ikke gøre andet, end at sætte vores bekymring på standby og arbejde benhårdt for at finde den rette vej, siger formand Pernille Kruse (V).

Sundhedsdagene i Holbæk Kommune fortsætter den 2. november i Tølløse og i Mørkøv den 15. november. 


Nyhedsoverblik