Flådestation skal deltage i historisk stor øvelse

Flådestation Korsør er et af de steder, der skal danne rammerne for en historisk stor øvelse for specialoperationsstyrker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 På mandag starter den største øvelse for specialoperationsstyrker nogensinde i Danmark.

Der indgår 50 fly og helikoptere i øvelsen samt 2.000 soldater fra Danmark, NATO- og partnerlande.

- Det er den største øvelse af sin art i Europa i år, siger presserådgiver hos Specialoperationskommandoen Hans Michael Christiansen til DR Nordjylland.

Korsør spiller central rolle

Øvelsen løber af stablen med base på Flyvestation Aalborg og Flådestation Korsør, men kommer til at brede sig, fortæller Hans Michael Christiansen.

- Det kommer til at foregå over hele landet. Vi har selvfølgelig, når det har været muligt, brugt militære øvelsesområder, men vi har også fundet behov for at øve i civilt terræn. Det vil sige blandt andet i bymæssig bebyggelse omkring virksomheder og lignende, siger Hans Michael Christiansen.

Træning på tværs af nationaliteter

Formålet med øvelsen er at træne de 2.000 soldater i specialoperationer på tværs af værn og nationaliteter, og den vil foregå både til lands, til vands og i luften.

Der vil i forbindelse med øvelsen kunne opstå støj og gener for borgere i de områder, øvelsen finder sted.

- I de områder, hvor øvelsen foregår uden for de militære øvelsesområder, må borgerne i kortere tid kunne forvente afspærringer ved objekterne for øvelserne. Det gør vi selvfølgelig for at sikre borgerne, siger Hans Michael Christiansen.

Øvelsen starter på mandag den 26. september og varer indtil den 6. oktober.


Nyhedsoverblik