Firma går konkurs - nu er gavekort til kendt gods totalt værdiløse

Et firma, der solgte gavekort til blandt andet Kragerup Gods, er gået konkurs. Det gør gavekortene til ophold på det kendte gods værdiløse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Smilene var store, da Janne Farre Kreutzfeldt og hendes mand fik årets julegave fra mandens arbejdsplads. 

- Vi har fået et gavekort på et ophold for to med kaffe, kage, tre retters menu, overnatning og morgenmad fra min mands firma, fortæller hun til TV2 ØST.

quote Vi havde bestilt et ophold 1. marts næste år. Det betyder noget, for det er vores 1 års bryllupsdag

Janne Farre Kreutzfeldt, Faxe Ladeplads

Parret fra Faxe Ladeplads have glædet sig til at bruge gavekortet på et ophold på det hæderkronede Kragerup Gods ved Ruds Vedby på Vestsjælland.

- Vi havde glædet os meget til det. Vi havde bestilt et ophold 1. marts næste år. Det betyder noget, for det er vores 1-års bryllupsdag, siger Janne Farre Kreutzfeldt.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

3.099 kroner gik op i røg

Fredag fik hun dog en ærgerlig besked fra Kragerup Gods: Gavekortet til et ophold på 3.099 kroner er ikke en eneste øre værd længere.

Gavekortet er nemlig solgt af et firma, der hedder Slot og Gods, som fredag indgav en konkursbegæring. Firmaet har solgt ophold på kroer, godser og hoteller i form af gavekort til virksomheder.

quote Jeg kan ikke modtage gavekortet, for jeg får ikke nogen penge i den anden ende

Birgitte Dinesen, ejer, Kragerup Gods

Hidtil har Kragerup Gods skulle tage imod gæsterne og dernæst fakturere firmaet Slot og Gods for beløbet, men med virksomhedens konkurs kan hverken Kragerup Gods eller andre firmaer få deres penge.

Derfor har Kragerup Gods måtte kontakte over 100 ærgerlige gæster og fortælle, at deres gavekort ikke kan bruges.

- Når du ringer til mig og gerne vil booke en overnatning, så er jeg nødt til at sige, at jeg er ked af det. Jeg kan ikke modtage gavekortet, for jeg får ikke nogen penge i den anden ende, siger Birgitte Dinesen, ejer af Kragerup Gods.

Artiklen fortsætter under billedet

Godsejer Birgitte Dinesen er meget ked af at måtte skuffe de mange kunder.
Godsejer Birgitte Dinesen er meget ked af at måtte skuffe de mange kunder. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Gods: Vores renomme er sat på spil

Birgitte Dinesen understreger over for TV2 ØST, at hun er meget ked af situationen, som har haft alvorlige konsekvenser for godset.

- Vores renomme er sat på spil, fordi folk har fået den forståelse, at vi er gået konkurs. Det er jeg ked af. Og jeg er ked af at gøre så mange mennesker kede af det, siger Birgitte Dinesen.

Kragerup Gods mangler i forvejen at få betaling fra firmaet for adskillige gæsters ophold på godset. Ifølge Birgitte Dinesen skylder virksomheden op mod 400.000 kroner til godset og langt mere til andre godser.

- Jeg tror, Slot og Gods skylder os og de andre hoteller og slotte godt to millioner, og så er der værdien af de gavekort, der ligger hjemme i folks skuffer, siger Birgitte Dinesen.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Ikke meget at gøre

Selvom det er Janne Farre Kreutzfeldts mands arbejdsplads, der har betalt for gavekortet, er det ikke ligemeget med pengene. 

- Det er det ikke. Det er givet i en god mening til os for, at vi skulle have en oplevelse, og det får vi ikke, siger hun.

quote Jeg beklager selvfølgelig, at Kragerup er havnet i den her situation

Mathis Saaby Bentzen, direktør, Slot og Gods

Gavekortfirmaet Slot og Gods har kun solgt gavekort til virksomheder, som for eksempel giver dem som julegaver til medarbejderne. Men der er ikke er ret meget, virksomhederne kan gøre ved det, fortæller Henrik Lundgaard Sedenmark, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

- Hvis man har købt et gavekort af en virksomhed, der er gået konkurs - og det gælder uanset om man er privatperson eller en virksomhed - ja, så står man faktisk rigtig dårligt.

Artiklen fortsætter under billedet

Receptionen på Kragerup Gods har de sidste par dage haft travlt med at fortælle gæsterne om den ærgerlige situation.
Receptionen på Kragerup Gods har de sidste par dage haft travlt med at fortælle gæsterne om den ærgerlige situation. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Gavekortfirma beklager

Både på Kragerup Gods og hos Janne Farre Kreutzfeldt undrer man sig over, hvor de mange penge er blevet af. Men svaret på det spørgsmål er ret enkelt, siger Mathis Saaby Bentzen, direktør i gavekortfirmaet Slot og Gods.

- De er blevet brugt til at drifte selskabet. De salgsomkostninger, vi nu har. Produktion af gavekort og de salgskonsulenter, vi har haft på via eksterne partnere, siger Mathias Saaby Bentzen.

- Jeg beklager selvfølgelig, at Kragerup er havnet i den her situation. Jeg synes ikke, gæsterne skal komme i klemme, fortsætter han.

quote Jeg har ikke været bekymret før de sidste måneder, hvor vi har haft svært ved at få penge af dem

Birgitte Dinesen, ejer, Kragerup Gods

På Kragerup Gods har der indtil for nylig ikke været problemer med samarbejdet med firmaet, forklarer ejer Birgitte Dinesen.

Skulle du blive bedre til at vurdere dem, du samarbejder med?

- Det er jo gået godt hele vejen. Jeg har ikke været bekymret før de sidste måneder, hvor vi har haft svært ved at få penge af dem, siger Birgitte Dinesen.

Som et plaster på såret lover Birgitte Dinesen dog, at de gæster, som nu står med værdiløse gavekort, kan få rabat, hvis de køber et nyt ophold.


Nyhedsoverblik