Firma bag farlig forurening fik afslag af jysk kommune – også i Slagelse blev de advaret

Foto: TV2 ØST

Firmaet Flux Water har udledt spildevand med farlig insektgift til to å’er i Slagelse. Sidste år fik firmaet afslag af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Flux Water, der ligger i Slagelse, har udledt spildevand med farlig og forbudt insektgift til to å’er i Slagelse. 

Der er tale om neonikotinoider, der bruges som insektgift til at bekæmpe insekter. Stoffet menes at påvirke hjernefunktionen hos bier, og derfor er stofferne også forbudt i EU.

Sidste år søgte firmaet om at placere et anlægsanlæg ved havnen i Hvide Sande, men det afslog Ringkøbing-Skjern Kommune, fordi de ikke mente, at det var sikkert.

Det skriver Sjællandske.

SK Forsyning blev advaret

Men også i Slagelse Kommune er SK Forsyning, som lejer et areal ud til Flux Water, eftersigende blevet advaret imod virksomheden.

Der var tale om en virksomhed, der var miljø-godkendt og havde byggetilladelse

Jan Jørgensen, driftschef for vand i SK Forsyning

Det mener Martin Larsen. Han har tidligere arbejdet i et firma, der er gået konkurs under Lars Kastholm, som nu er salgsdirektør og medejer af Flux Water. Fordi Lars Kastholm ifølge Martin Larsen er kendt for at drive beskidt forretning, advarede han driftschef Jan Jørgensen i SK Forsyning mod at leje et areal til Flux Water.

- Jeg kan ikke erindre det, men det betyder ikke, at det ikke kan være sket på daværende tidspunkt, siger Jan Jørgensen.

Driftschefen hæfter sig dog ved, at han aldrig har mødt Lars Kastholm, som kritikken er rettet imod.

- Der var tale om en virksomhed, der var miljø-godkendt og havde byggetilladelse. Så må det være OK. Det er jo Slagelse Kommune, der står for det, siger driftschef Jan Jørgensen.

Fået påbud fra Slagelse Kommune

Virksomheden Flux Water ligger placeret hos Slagelses renseanlæg. SK Forsynings målinger ved Flux Waters udløb viste, at de forbudte insektgifte overskred PNEC-værdien med mellem 5.000 og 58.000 gange.

Derfor har Slagelse Kommune givet virksomheden Flux Water et påbud, efter der er fundet insektgift i spildevandet fra virksomheden.

Påbuddet til virksomheden er givet, efter der er målt for høje værdier af stoffet, der udledes i Jernbjerg Å og videre til Tude Å.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App