Firedages arbejdsuge skaber heftig debat på Facebook

Det har skabt stor debat, at Odsherred Kommune overvejer at indføre en firedages arbejdsuge. Du kan selv deltage i debatten her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ville elske det. Inspiration til andre kommuner. Nej tak herfra. Urealistisk pjat.

Historien om Odsherred Kommune, der overvejer at indføre en firedages arbejdsuge, har ført til heftig blandt brugerne på TV ØST's Facebookside.

Direktionen i kommunen har ifølge nyhedsmagasinet Danske Kommuner inviteret Hovedudvalget til en dialog om mulighederne for at indføre firedages arbejdsuge, og borgmester Thomas Adelskov (S) mener, at det kan øge den kommunale service, hvis offentligt ansatte skal arbejde en dag mindre om ugen.

- Hvis en firedages arbejdsuge kan være en genvej til større arbejdsglæde, medvirke til at fastholde og skabe en attraktiv arbejdsplads og ikke mindst til en bedre og udvidet borgerbetjening, så er det interessant, siger Thomas Adelskov.

En ekstra dag sammen med børnene

Den idé har fået brugerne på til tasterne. En af dem er Luise Fischer, der savner mere hensyn til social og sundhedspersonale.

Tanni Kristoffersen synes også godt om idéen og påpeger, at det ville give ekstra dag sammen med børnene.

Anne-Marie V Jakobsen mener, at en firedages arbejdsuge samtidig giver de unge mulighed for at få noget nødvendig erhvervserfaring.

Inspirationen kommer fra det private arbejdsmarked

Indtil videre har tankerne om den firedages arbejdsuge kun været drøftet internt i Direktionen og med få medarbejdere.

Selve inspirationen kommer fra det private arbejdsmarked, hvor der på det seneste har været omtale af blandt andre it-virksomheden IIH-Nordic på Amager. Virksomheden har ifølge Danske Kommuner positive erfaringer med modellen. 

boernehave_laerer_2.jpg
Læs også
Kommune overvejer firedages arbejdsuge
boernehave_laerer_2.jpg
Læs også
Kommune overvejer firedages arbejdsuge

Men det er ikke alle, der ser positivt på idéen, som Odsherred Kommune nu overvejer at indføre. Lise Christensen forudser, at det ikke kommer til at fungere.

Dennis Ingemann Lundorf Jørgensen mener, det er urealistisk.

Og Joan Andersen takker også nej til idéen, da hun frygter, det vil ødelægge arbejdsugen med familieliv og daginstitutionstider.

Kommunaldirektør: Fordomsfri drøftelse

Odsherred Kommune lægger med idéen om til en fordomsfri drøftelse.

- Vi lægger op til en helt fordomsfri drøftelse af begrebet firedages arbejdsuge, blandt andet ud fra de erfaringer, der allerede er høstet i det private erhvervsliv. Det er med det klare formål at give medarbejderne mulighed for endnu mere trivsel og arbejdsglæde og samtidigt kunne udvide borgerbetjeningen, siger kommunaldirektør Claus Steen Madsen til Danske Kommuner.

Læge
Læs også
Tjek selv: Så højt er sygefraværet i din kommune
Læge
Læs også
Tjek selv: Så højt er sygefraværet i din kommune

Tanken er ifølge ham at kunne udvide det tidsrum, hvor borgerne i Odsherred Kommune kan betjenes mod til gengæld at give medarbejderne mulighed for at holde tilsvarende fri på andre tidspunkter.

 


Nyhedsoverblik