Fire mænd sigtet for drabsforsøg og bortførsel

Fire mænd i 20'erne er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Næstved. De er sigtede for et groft overfald i sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

27. juli skete der ifølge politiet et groft overfald, hvor tre personer blev stukket med kniv, truet og efterfølgende holdt fanget i Haslev på Sydsjælland.

Fire personer på mellem 22 og 28 år er anholdt i sagen og sigtet for drabsforsøg, trusler, grov vold og langvarig frihedsberøvelse.

De er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Her har en dommer afgjort, at to af de sigtede skal varetægtsfængsles i knap tre uger.

Begrundet mistanke om trusler og vold

Dommeren mener, at der er begrundet mistanke om, at de sigtede har truet ofrene og begået grov vold. Men der er ikke begrundet mistanke om hverken drabsforsøg eller frihedsberøvelse, vurderer dommeren.

De to andre har fået opretholdt sigtelsen i tre gange 24 timer.

Det betyder, at dommeren ikke mener, at grundlaget for at fængsle dem er stærkt nok. Nu får politiet 72 timer til at finde flere beviser, der understøtter sigtelsen.

Anklageren har valgt at kære afgørelsen til Østre Landsret. 

080521aw_politiaktion.jpg
Læs også
Politiet anholder ti personer i sag om mørkelagt overfald
080521aw_politiaktion.jpg
Læs også
Politiet anholder ti personer i sag om mørkelagt overfald

"Jeg skyder dig i hovedet"

Ifølge sigtelsen fandt den voldelige episode sted natten til den 27. juli mellem klokken cirka 23.30 og 3.00.

Her befinder de fire sigtede sig i en bil på Vestre Ringvej, hvor de skyder efter en grå Volvo med tre mænd i.

De to biler når til en mark ved Gisselfeldvej i Haslev, hvor Volvoen kører galt. Her bliver de tre ofre stukket med kniv, og en af personerne punkterer en lunge.

Desuden råber en af de fire sigtede ifølge politiet: "Jeg skyder dig i hovedet, jeg skyder".

Blev holdt fanget i flere timer

Efter knivoverfaldet bliver de tre ofre ifølge sigtelsen bortført og holdt fanget på tre forskellige adresser over flere timer.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Offentligheden har derfor ikke haft adgang til at høre de sigtedes forklaringer.

De fire sigtede blev anholdt onsdag i en større politiaktion, hvor fire adresser blev ransaget, og i alt ti personer blev anholdt. Seks af dem blev løsladt igen.


Nyhedsoverblik