Fire syge: Røgdykker hentede gift på hospital

En røgdykker måtte tirsdag hente en dunk gift på Næstved Sygehus. Fire personer var inden da blevet dårlige efter at have været i kontakt med giften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En røgdykker måtte tirsdag sendes ind på Næstved Sygehus for at hente en dunk med gift, der tilsyneladende har gjort fire personer syge.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

De fire er tilsyneladende blevet syge, efter de har arbejdet i et hønseri, der i sidste uge blev sprøjtet med et middel mod mider.

- De fire henvendte sig på hospitalet, efter de havde fået det dårligt af at arbejde i bygningerne hvor sprøjtemidlet var brugt. For at lette lægernes arbejde medbragte de også en dunk med den anvendte gift – og den ville vi gerne have fjernet, så ikke flere blev syge. Derfor sendte vi en røgdykker med fuld beskyttelsesdragt ind for at hente den, siger vagtchef Henrik Carlsen til TV ØST.

De indlagte blev senere på dagen alle udskrevet igen efter at være blevet undersøgt.

Sprøjtet torsdag

Ifølge vagtchefen, så er de fire personer tilknyttet et hønseri ved Tybjerg ved Næstved, hvor man torsdag i sidste uge sprøjtede med et giftstof mod blodmider, der er en smitsom plage blandt fjerkræ.

Medarbejderne var tilbage i bygningerne fredag, men fik det siden dårligt. De henvendte sig derfor samlet til Næstved Sygehus tirsdag.

- Heldigvis var der ingen alvorligt syge, men vi tager det alligevel alvorligt, når vores medarbejdere bliver dårlige. Vi har derfor også snakket med det tyske firma, som har sprøjtet, og de har oplyst, at det ikke burde have været et problem, siger Glen Nielsen, administrerende direktør for Triova Aps, som ejer bygningerne, til TV ØST. 

Det er dog et andet firma, Lohmann Danmark, der står for produktionen i hønseriet.

Almindeligt sprøjtemiddel

Ifølge politiet er bygningerne blevet sprøjtet med insektmidlet permethrin, der normalt regnes for et rimelig uskadeligt giftstof, og bruges i eksempelvis myggenet og påsprøjtes uniformer i en lang række lande.

Hvis giften overdoseres kan det dog give en række symptomer hos mennesker – blandt andet kvalme, hovedpine, vejrtrækningsproblemer og kramper.

- Det tyske firma, der har sprøjtet, er specialiseret i at sprøjte økologiske stalde, og de er forundrede over, at det her kunne ske. De har ikke hørt om det før. Det kan være, fordi dem, der var i stalden efter, har haft meget kontakt med dyrene og derfor har været ekstra udsatte, siger Glen Nielsen til TV ØST.

Miljøvagt og Arbejdstilsynet inddrages

Politiet vil nu have undersøgt hændelsen nærmere.

Derfor vil Arbejdstilsynet onsdag besøge hønseriet, ligesom kommunens miljøvagt vil blive kontaktet i sagen.

 


Nyhedsoverblik