Fire år mere - Unesco godkender lokal geopark

Tilbage i juli sidste år besøgte Bill Merrifield (m. hatten) og hans makker fra UNESCO Global Geoparks for at vurderede, om Geopark Odsherred fortsat kan beholde titlen som UNESCO Geopark. Foto: Mikkel Riise - TV ØST

Mandag kom der besked om, at Geopark Odsherred de næste fire år med god samvittighed kan kalde sig Unesco Global Geopark Odsherred.

Geopark Odsherred vil fortsat være en Unesco-park. Sådan lød meldingen, der kom sent mandag aften fra Paris.

- Vi er meget glade for endelig at få besked fra Paris om, at vi er blevet tildelt et ”grønt kort”. Det har været en lang ventetid, men nu er det på plads, og vi kan køre videre med vores mange spændende projekter med ny energi, siger direktør i Geopark Odsherred, Hans-Jørgen Olsen i en pressemeddelelse.

- Med anbefalingerne har vi fået nogle gode rettesnore, der styrker vores arbejde med at konkretisere og udvikle geoparken, både for lokalbefolkningen og for de mange besøgende, siger han.

Skiltningen skal være bedre

Anbefalingerne handler blandt andet om bedre vejskiltning på hovedvejene, forstærkning af undervisning, formidling af gletsjerne, styrkelse af samarbejde med andre geoparker samt udarbejdelse af en partnerskabs-strategi.

Siden mødet i september har Geopark Odsherred udviklet sig på mange fronter. For eksempel er man i parken begyndt at inkorporere visse af FNs 17 verdensmål i arbejdet.

Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov, er begejstret for den positive tilbagemelding fra Unesco.

- Dette skal ses som en ros til Odsherreds mange borgere og aktører, der er med til at løfte fortællingen om det unikke ved Odsherred, og vi har med Unescos blåstempling af indsatsen, al god grund til at være stolte, siger borgmesteren.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App