Fik overrakt penge i radioen – handicapsvømmer har kurs mod Abu Dhabi

I dag fik handicapsvømmeren Camilla Klestrup Hansen overrakt en tidlig julegave – et stort bidrag til OL i Abu Dhabi til foråret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Normalt får man julegaver den 24. december. Men jeg har en lille gave til dig.

Sådan lød det i Korsør Nærradio onsdag eftermiddag. I studiet sad den lokale handicapsvømmer Camilla Klestrup Hansen og hendes far, Sven Klestrup Hansen. Her fik de overrakt en kuvert med 3.000 kroner indsamlet i Korsør, som skal bruges, når Camilla til marts skal deltage i Special Olympics Summer Games i Abu Dhabi.

Foruden de 3.000 kroner har den lokale bager i Korsør også doneret 6.500 kroner.

- Det er jo fantastisk. Det havde vi godt nok ikke regnet med. Det er fantastisk, at Korsør by støtter op om det, som de har gjort. Jeg tror, vi er lidt rørte begge to, siger Sven Klestrup Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Handicapsvømmeren fik pengene overrakt live i Korsør Nærradio.
Handicapsvømmeren fik pengene overrakt live i Korsør Nærradio. Foto: Ida Valsted - TV ØST

En stor hjælp

Camilla Klestrup Hansen skal til Abu Dhabi med 89 andre danske udviklingshæmmede, og de skal selv betale en stor del af turen. Derfor er dagens bidrag en stor hjælp.

- Vi er deroppe nu, hvor vi godt kan sige, at vi har det, der skal til for at komme af sted, siger Sven Klestrup Hansen.

Special Olympics Summer Games løber af stablen den 14.-21. marts, og det er verdens største breddestævne for udviklingshæmmede. Omkring 7.000 atleter fra 170 lande forventes at deltage. Der er danske deltagere i ti idrætsgrene. Region Sjælland bidrager med 19 atleter på det danske hold.

Hvad er Special Olympics?

Special Olympics er en verdensomspændende organisation, som organiserer og udvikler idræt for mennesker med udviklingshæmning og via idrætten arbejder med atletens sundhed, selvstændighed og selvværd samt samfundets indstilling til mennesker med udviklingshæmning.

 

Organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968. I dag har Special Olympics organisationer i over 170 lande, og mere end 5 millioner mennesker med udviklingshæmning deltager i Special Olympics' aktiviteter.

 

Kilde: Parasport.dk


Nyhedsoverblik