Festuge hylder de lokale musikere

04:06

Bandet "Artisterne" og omkring 20 andre lokale bands spiller ved årets festuge i Vordingborg. Video: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Vordingborg Festuge giver plads til mindre musikalske navne på scenen på Borgterrænet. Det er en stor mulighed for de lokale bands.

Det er ikke kun kendte navne som Medina og Hjalmar, der får lov at spille i Vordingborg Festuge. På scenen på Borgterrænet får en række lokale bands mulighed for at vise publikum, hvad de kan.

Omkring 21 kunstnere fra Sydsjælland, Lolland og Falster får i løbet af festugen mulighed for at prøve kræfter med publikum og spille deres musik for et nyt publikum.

Onsdag spillede bandet Artisterne fra Nykøbing Falster på scenen på Borgterrænet.

- Vi spiller pop med en snært af rock, og alle teksterne er afspejlet i mit liv, fortæller Villads With, der er forsanger i Artisterne.

Det er anden gang, de får muligheden for at spille koncert til Vordingborg Festuge, og de håber på at få lige så god respons på deres musik som sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Villads With, stifter og forsanger, Artisterne. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det betyder rigtig meget, altså både op mod og efter. Da vi optrådte her sidste år, affødte det fem-seks andre spillejobs, og i år håber vi på, at det gør det samme, siger Villads With.  

Han håber, at bandet også får lov at spille ved næste års Vordingborg Festuge, måske på den scene, som Medina indtog tirsdag aften.

- Vi spurgte i år, skal vi ikke lige op på den store scene? Så får vi svaret, hvor de skriver ikke lige i år, men det kan være, når I kommer til næste år, fortæller forsangeren.

- Så vi giver den bare fuld smadder og så håber vi, på at det resulterer i, at vi står på den store scene næste år, siger en håbefuld Villads With.

En fornøjelse

Det er Jan Lundgren, der har været med til at sammensætte programmet på scenen på Borgterrænet. Hans opskrift på, hvordan man får lov at spille på festugens helt store scene på Slotstorvet, er egentlig gasnke enkel.

- I princippet så gør man det ved at blive ved med at gøre det, man laver deroppe. Vi har en fantastisk talentmasse, som vi gerne vil hjælpe og gøre at for at støtte i at komme derned, siger han og fortæller, at det er gennem øveforeningen Bunkeren, han har kontakt til de lokale bands.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jan Lundgren, medarrangør, scenen på Borgterrænet, Vordingborg Festuge. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Og for medarrangøren er det en glæde at kunne hjælpe de håbefulde musikere op på en større scene.

- Det er en fornøjelse, både for os og for kunstnerne, siger Jan Lundgren.

Frem med musikken

Det er ikke kun arrangørerne og musikerne, der er glade. Gæsterne ved Vordingborg Festuge tager også godt imod de lokale bands.

- Det er en god start på en ferie at komme ned og nyde noget musik. Og så lige præcis komme ned og se nogle lokale bands, det synes jeg er perfekt, siger Jesper Gordon Andersen fra Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud da Artisterne indtog scenen på Borgterrænet onsdag. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det er meget sjovere at se noget anderledes, end det man kender, og så er det jo chancen for at blive inspireret og se noget nyt, siger han.

- Jeg synes, det er en super idé. Atså frem med musikken, så de kan blive lidt kendte og måske få en pladekontrakt, siger Claus Lundfald fra Næstved.

Torsdag spiller Øhav, Xverd, High Voltaire og Centipedes på scenen på Borgterrænet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App