Festuge bevarer sin momsfritagelse efter anmeldelse om fusk

Foto: Vordingborg Festuge

En anmeldelse fra en lokal borger førte til et kontrolbesøg fra Skattestyrelsen, men det medførte ingen bemærkninger til Vordingborg Festuge.

Vordingborg Festuge har ikke fusket med momsen. Det står klart, efter Skattestyrelsen i sidste måned var på kontrolbesøg.

Det var på baggrund af en anmeldelse, at Skattestyrelsen gennemførte et kontrolbesøg med det formål at kontrollere om betingelserne for momsfritagelse var opfyldte.

- Der er en borger, der har anmeldt festugen til Skattestyrelsen, som mener, at medhjælperfesten, der bliver afholdt hvert år for de frivillige, bliver betalt af overskuddet fra festugen, siger Kim Ingemann Erichsen, der er talsmand for Vordingborg Festuge.

Han har set regnskabet, og så gætter han på nogle ting

Kim Ingemann Erichsen, Talsmand, Vordingborg Festuge

Anmeldelsen går blandt andet på, at den årlige medhjælperfest skjules i regnskabet som forplejning.

- Det er ikke rigtigt. Han (anmelderen red.) har set regnskabet, og så gætter han på nogle ting, siger Kim Ingemann Erichsen.

Skattestyrelsen: Intet at bemærke

Ifølge Skattestyrelsen er der heller ikke hold i anmeldelsen. De konkluderer nemlig, at der ikke er noget at bemærke, og Vordingborg Festuge dermed bevarer sin momsfritagelse. Det glæder arrangørgruppen i Vordingborg Festuge.

- Vi vidste godt, vi gjorde, hvad vi skulle, men Skat bliver nødt til at tage sig af sådan en klage, og de har gennemgået vores ting og siger, det ser superfint ud, lyder det.

Vordingborg Festuge er udelukkende frivilligt funderet og drives af Foreningen Vordingborg Festuge og Støtteforeningen Vordingborg Festuge.

(...) de har gennemgået vores ting og siger, det ser superfint ud

Kim Ingemann Erichsen, Talsmand, Vordingborg Festuge

Overskuddet fra festugen deles ud til berettigede foreninger. Sidste år blev der uddelt penge til 17 forskellige foreninger, som havde ansøgt om beløbet. Foreninger, som Skattestyrelsen har godkendt. 

Konkurstruet i 2017

I 2017 var Vordingborg Festuge konkurstruet, efter Skattestyrelsen ændrede reglerne om momsfritagelse. Begrundelsen fra Skattestyrelsen var dengang, at Vordingborg Festuge blev set som en virksomhed og ikke en forening, som konstellationen var ansøgt til.

Men på et hængende hår reddede den lokale fodboldklub, Vordingborg IF, festugen, idet de som forening kunne sikre Vordingborg Festuges økonomi. Samtidig med festugen i 2017 blev Foreningen Vordingborg Festuge og Støtteforeningen Vordingborg Festuge dannet, som altså driver festugen i dag.

Vordingborg Festuge bliver i år afholdt for 39. gang i uge 28.

00:40

Se eller gense indslag fra 2018: Traditionen tro er uge 28 lig med festuge i Vordingborg. Mandag blev der taget hul på festlighederne

Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App