Femø stemte om eget postnummer: - Det handler om identitet

Beboerne på Femø har stemt om at genindføre eget postnummer. 100 procent stemte ja.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis alt går efter planen, så skal man snart skriver postnummeret 4945 på kuverten, hvis man skal sende et brev til Femø.

Øen arbejder nemlig hårdt på at få lov til at vriste sig fri fra Maribo, som øen deler postnummer med i dag, og få deres eget igen. I december stemte beboerne på øen om det, og her var der ikke en eneste, der stemte nej.

- Der var et par stykker, der ikke var til stede, men der er ingen, der har krydset nej, fortæller Femøs beboerformand, Jørgen Larsen, til TV ØST.

Pakker går tabt

Og det vil have stor praktisk og identitetsmæssig betydning for beboerne på øen at få deres postnummer tilbage, mener han.

- Vi bor alt for langt fra Maribo, til at vi har nogen sammenhæng, og på den måde ligger der noget identitet i at få sit eget, forklarer Jørgen Larsen.

- Derudover sker det tit, at der er forsendelser, som skal hertil, der går tabt eller sendt tilbage, fordi postvæsnet går ud fra, at det må høre under Maribo.

Betyder noget for selvforståelsen

Det med identiteten er også noget, som Jørgen Møller fra naboøen Fejø, som sidder som formand i Økontaktudvalget i Lolland Kommune. Det er et forum for samarbejdet mellem Femø, Fejø, Askø og Lolland.

- Det betyder rigtig meget for øerne i forhold til deres egen selvforståelse. Vi kæmper jo rigtig meget på øerne, med både færger, at blive set og at få bosætning. Et postnummer har stor betydning i den sammenhæng, siger han

Fejø har allerede deres eget postnummer, og det er ifølge det første skridt i den rigtige retning i forsøget på at gøre øerne til et attraktivt sted at bo.

- Der er noget imageskabende i det, og det er med til at få sat småøerne på landkortet. Det er ét skridt ud af mange små skridt, som til sidst giver den store gennemslagskraft.

Afstemningen fra Femø er nu blevet indsendt til Post Nord, som skal kigge på det, før det kan gå endeligt igennem.

- Men vi regner stærkt med det, slutter Femøs beboerformand, Jørgen Larsen.


Nyhedsoverblik