Risikerer fængsel: Fem personer sigtet i sag om mangelfulde brystundersøgelser

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

Ifølge TV 2 News er fem personer sigtet i sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. De risikerer fængsel i op til fire måneder.

Fem personer er sigtet i sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. Det fortæller TV 2 News, som samtidig kan oplyse, at det drejer sig om fem personer, der er ansat på sygehusene i Slagelse, Næstved og Ringsted.

I første omgang bliver sigtelserne behandlet under straffelovens paragraf 157, der omhandler skødesløshed i offentligt hverv. Og ifølge TV 2 News betyder det, at de sigtede risikerer fængsel i op til fire måneder, hvis de bliver dømt i sagen.

Ransagninger på private adresser

Den 13. maj 2019 kunne Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fortælle, at de havde rejst sigtelser i sagen mod Region Sjælland og flere ledende medarbejdere. Det skete på baggrund af en anmeldelse den 14. marts 2017 fra Styrelsen for Patientsikkerhed, om muligt mangelfulde undersøgelser for brystkræft på Ringsted Sygehus.

I forbindelse med sigtelserne ransagede Politiet flere kontorer og rundt om på Sjælland. Ifølge TV 2 News blev der også ransaget på flere private adresser.

Ifølge TV 2 News har Region Sjælland ikke ønsket direkte at kommentere, hvorfor Styrelsen for Patientsikkerhed og politiet tilsyneladende finder, at regionen har tilbageholdt væsentliglige oplysninger i sagen. 

I et skriftligt svar til TV 2 News skriver Region Sjælland:

Region Sjælland er dybt berørt af sagen på kvindernes vegne og har hele tiden ønsket at medvirke til at klarlægge forløbet. Regionen skal samtidig beskytte patienternes krav på fortrolighed om andre oplysninger i deres journaler. Der er bl.a. uklarhed om det materiale, der ønskes udleveret. Derfor har regionen kæret afgørelsen og afventer nu en afklaring fra landsretten.

Birgitte Smedegaard fra Karise er en af de kvinder, der fik en mangelfuld undersøgelse. Se hendes historie her:

01:05 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App