Fem eksborgmestre går sammen i fælles front mod borgmester

Slagelse Kommune trænger til en ny borgmester. Det er budskabet i en annonce fra fem tidligere borgmestre. Stén Knuth selv er skuffet over tiltaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- I de sidste fire år har der været et fremragende og seriøst samarbejde i fagudvalgene. På tværs af partier. Kun på to områder er det gået galt: I Økonomiudvalget og i Byråd. Begge steder er Borgmesteren formand.

Disse ord kan læses i en annonce, som man den næste uges tid vil blive mødt af, når man åbner sin lokale avis i Slagelse.

Det er de fem tidligere borgmestre: Løsgængeren Jens Jørgensen, Troels Christensen (LA) og socialdemokraterne Niels O. Pedersen, Lis Tribler og Flemming Erichsen, der er gået sammen om budskabet: "Slagelse Kommune har brug for en ny, god leder." 

1471414001_undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Bitre slagsmål overskygger politikken i Slagelse
1471414001_undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Bitre slagsmål overskygger politikken i Slagelse

Kræver en ny leder

Med annoncerne, som vil blive trykt i både Uge Nyt, Søndagsavisen og Sjællandske, håber de fem byrådsmedlemmer at kunne påvirke tvivlerne til at placere deres kryds, så borgmester Stén Knuth (V) ikke får endnu en periode med borgmesterkæden.

Det fortæller Jens Jørgensen, som ikke selv genopstiller til byrådet.

- Der skal en ny leder til. Jeg genopstiller jo ikke, men ingen af de andre fire vil under nogen omstændigheder pege på Stén Knuth som borgmester, siger han.

quote Jeg er skuffet over, at fem tidligere borgmestre vælger at tale byen ned

Stén Knuth (V), borgmester i Slagelse Kommune

Stén Knuth er selvsagt træt af udsigten til annoncerne.

- Jeg er skuffet over, at fem tidligere borgmestre vælger at tale byen ned i stedet for at fokusere på de resultater, der er opnået i perioden, lyder den umiddelbare reaktionen fra borgmesteren.

Personangreb? 

Annoncerne kan godt virke som et personangreb mod borgmesteren, og det vil Jens Jørgensen da heller ikke helt afvise.

Dit valg - Slagelse
Læs også
Borgmesterkandidat: Penge fra staten løser ikke problemerne
Dit valg - Slagelse
Læs også
Borgmesterkandidat: Penge fra staten løser ikke problemerne

- Det har måske en snert af personangreb, men det er ikke tænkt sådan. Det er tænkt som et opråb. Hvis det er et personangreb, så er det et personangreb på Stén Knuths arbejde. For at sige det lige ud: Borgmesteren har ikke lederevner. Han er flittig, men han formår ikke at formidle samarbejde og respekt, lyder det fra den tidligere borgmester.

Den opfattelse har borgmesteren selv dog bestemt ikke.

- Hvis man skal lede en kommune, skal man også have ledelsesretten. Det har jeg ikke her i kommunen, hvor mange andre tager ledelsesretten på sig. Det er altså ikke ledelsesevnerne, den er gal med, men muligheden for at få ledelsesretten, siger Stén Knuth.

Følte sig nødsaget til at sige fra

Ifølge Jens Jørgensen, der udtaler sig på vegne af de fem byrådsmedlemmer bag annoncen, er idéen opstået som følge af fælles utilfredshed.

quote For at sige det lige ud: Borgmesteren har ikke lederevner. Han er flittig, men han formår ikke at formidle samarbejde og respekt

Jens Jørgensen, løsgænger i Slagelse Byråd

- Vi oplever jo, at der er fortræffeligt samarbejde og seriøsitet i alle udvalgene. Men når man rammer Økonomiudvalget og Byrådet, hvor formandsposten følger med borgmesterembedet, så fungerer det ikke længere. Vi har snakket sammen på tværs af partier, og vi føler, at vi bliver nødt til at sige fra. Vi må have en helt ny styring, siger Jens Jørgensen.

Det faktum, at han ikke selv genopstiller betyder ikke noget for, om han vil advare Slagelse Kommunes borgere, fortæller han.

- At jeg ikke længere er en del af Byrådet, er ikke ensbetydende med, at man trækker gardinet ned og er ligeglad. Jeg drejer ikke nøglen om og smider den i havnen – det betyder jo stadig meget i min hverdag, siger Jens Jørgensen.

Kender ikke prisen 

kv17-slagelse.jpg
Læs også
Byrådet er sprunget i luften
kv17-slagelse.jpg
Læs også
Byrådet er sprunget i luften

Annoncerne vil blive bragt som helsidesannoncer, men Jens Jørgensen ved ikke, hvad spaltepladsen koster.

Han fortæller også, at han ikke ved, hvor pengene kommer fra.

- Jeg ved det faktisk ikke. Det har vi slet ikke snakket om, men måske er det Socialdemokratiet, som jo har tre kandidater med. Indtil nu er jeg ikke selv blevet bedt om at betale noget, siger han.

- Jeg ville fortælle det, hvis jeg vidste det, men det gør jeg faktisk ikke. 


Nyhedsoverblik