Fejl på Fejø: Personlige stemmer havnede hos navnebror

Fintællingen på Fejø var gået lige lovlig stærkt. En række personlige stemmer var havnet hos den forkerte Flemming fra Venstre til regionsrådsvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Under optællingen af stemmerne til regionrådsvalget den 21. november gik det tilsyneladende lidt for stærkt på Fejø i Lolland Kommune.

Tallene viste, at Flemming Damgaard Larsen (V) fra Lejre ikke havde fået en eneste personlig stemme på øen, og det undrede ham. 

- Jeg har arbejdet meget for småøerne, så jeg plejer at få mange stemmer på øerne. Derfor kunne det ikke passe, at jeg ikke havde fået en eneste stemme på Fejø, fortæller Flemming Damgaard Larsen.

Desuden havde flere fejøboere fortalt ham, at de havde sat deres kryds ud for hans navn ved tirsdagens valg. 

Derfor indgav han en klage til Lolland Kommune, som fandt stemmesedlerne frem igen.

Region Sjælland
Læs også
Sådan ser det nye regionsråd ud
Region Sjælland
Læs også
Sådan ser det nye regionsråd ud

Navnebror modtog stemmerne i stedet

Efter endnu en optælling viste det sig så, at venstremanden Flemming Damgaard Larsen ved en fejl var blevet forvekslet med Flemming Rasmussen fra Næstved, som havde modtaget hans stemmer i stedet.

Dermed var alle Flemming Damgaard Larsens personlige stemmer fra stemmestedet på Fejø, 16 styks, havnet hos hans navnebror, der også stillede op for Venstre.

Lolland Kommune beklager fejlen i en pressemeddelelse, hvor formand for valgbestyrelsen Holger Schou Rasmussen også lover, at man ved optællinger fremadrettet vil sikre sig, at stemmerne bliver indberettet på den rigtige kandidat. 

Kommunen oplyser samtidig, at den rigtige fordeling af personlige stemmer til regionsrådet nu er blevet indberettet til Region Sjælland.

- Det er jo mennesker, der tæller op, og der kan ske fejl. Det er der i den her sag, men jeg er også ret sikker på, at når der er sket en fejl, så er den også blevet rettet, siger Holger Schou Rasmussen til TV ØST.

Muligvis flere fejl

Flemming Damgaard Larsen er dog stadig ikke helt tilfreds. 

- Lolland Kommune har ikke foretaget en ny fintælling. De har bare flyttet de 16 stemmer, men ikke tjekket, om der er andre fejl. Jeg forstår ikke, hvorfor de er så uvillige til at genoptælle de 317 stemmer, siger Flemming Damgaard Larsen, som er overbevist om, at der i bunkerne vil gemme sig flere personlige stemmer til ham.

Borgmester og formand for valgbestyrelsen Holger Schou Rasmussen erkender, at kun Venstres stemmer er blevet genoptalt på øen.

- Jeg går ud fra, at alle Venstres stemmer er talt op igen. Det er jo Venstres bunke og Venstres navne, der er talt op igen og ført ajour. Jeg kan ikke forestille mig, at der er taget nogen stemmer fra de andre partier, siger han.

Fik mandat alligevel

På KDM-valg kan man se resultatet af både regionsrådsvalgene og kommunalvalg over hele landet.

De 16 flyttede stemmer bliver dog først registreret, når Region Sjælland har færdigbehandlet alle modtagne klager over valget.

Foreløbigt fremgår det på KMD-valgs hjemmeside, at Flemming Damgaard Larsen modtog 2.807 stemmer til regionrådsvalget, mens Flemming Rasmussen modtog 657 stemmer.

Flemming Damgaard Larsen har dermed fået et af Venstres 10 mandater i regionsrådet, mens Flemming Rasmussen ikke er blevet valgt ind.

Denne fejloptælling får ikke betydning for valgresultatet.

Denne artikel er opdateret
Clock29. nov 2017, kl. 17:24
Citater fra Flemming Dalsgaard Larsen.
Clock29. nov 2017, kl. 20:57
Citater fra Holger Schou Rasmussen

 


Nyhedsoverblik