Faxe i modvind: Hver fjerde voksne kan forsvinde fra SFO

Arkivfoto. Foto: Anders Garde - TV ØST

Faxe Kommune har besluttet at ændre på, hvor mange voksne, der skal være i forhold til antallet af børn i skolefritidsordningerne. Det betyder at hver fjerde voksne kan forsvinde.

Der bliver i det kommende år meget længere mellem de voksne i skolefritidsordningerne i Faxe Kommune. Børn- og læringsudvalget i kommunen har nemlig besluttet, at hvor der maksimalt må være 15 børn pr. voksne i SFOen, så skal der fremover være maksimalt 20. Det skriver Sjællandske.

Ændringen svarer til, at normeringen i pasningen af de mellem fem og otte år gamle børn i skolefritidsordningerne reduceres med 25 procent, og det har fået fagforeningen BUPL Sydøst til at protestere. Det sker blandt andet fordi, de mener, at kommunen bryder en ti år gammel aftale med forbundet om normeringen.

I Faxe Kommune afviser Børn- og læringsudvalget, Mikkel Damm (LA) kritikken. Han mener ikke, at aftalen med BUPL har været politisk bestemt, og fastslår, at der samlet set ikke er tale om en spareøvelse.

Han understreger overfor avisen, at det nu bliver muligt for SFO-lederne selv at bestemme, om de vil have en højere normering, eller om de i stedet vil bruge pengene på flere aktiviteter for børnene.

Rettelse

I en tidligere udgave af denne artikel kom vi til at sætte et forkert navn på formanden for Børn- og læringsudvalget. Det er nu rettet, og vi beklager.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App