Far tiltalt for vold og voldtægt: Min kone hånede og gennempryglede mig

En retssag om vold og voldtægt startede tirsdag i Retten i Næstved. Et forældrepar fra Vestsjælland står tiltalt for årelang mishandling af fire børn. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg kan ikke holde nogen af jer ud. Jeg er fandme træt af jer. Jeg gider ikke at se på jer, og det gælder jer alle fire.

Videosekvensen, der bliver afspillet i retssal 6 i Næstved er mange minutter lang. Stemmen, der taler er meget hård og meget høj. På videoen kan man høre en dreng. Han undskylder med jævne mellemrum grædende og siger:

- Mor. Er du sikker på at jeg ikke skal hjælpe dig?

- Lad mig være, råber moren til barnet.

Anklager Jeanette Wincentz Andersen stopper videosekvensen og kigger på den sortklædte tiltalte kvinde, der sidder i vidneskranken. Kvindens tidligere ægtefælle græder og tørrer både øjne og næse med en serviet. Kvinden vrider sig lidt i stolen, hun kører fingrene igennem sit korte hår og kigger ned.

- Er det sådan, det lyder, når du bliver vred?, spørger anklageren. 

- Nogle gange. Ikke så tit, siger kvinden. 

Tiltalt for mishandling og seksuelle overgreb

Videosekvensen er optaget af kvindens ene søn, uden at hun vidste, at hun blev filmet.  Kvinden er nu sammen med sin tidligere mand tiltalt for at have slået og mishandlet parrets fire børn. Derudover er manden tiltalt for seksuelle overgreb mod parrets døtre.

Volden har ifølge anklageskriftet stået på fra 2009 og frem til 30. juni 2018, hvor kvinden meldte manden til politiet. Her har manden ifølge anklageskriftet slået og taget kvælertag på sin hustru, mens parrets fire børn så på. Til børnene sagde faren “se børn, nu er mors sidste time kommet”. 

Faren følte sig underlagt sin kone

Begge forældre, der kommer fra Vestsjælland, nægter sig skyldige i de forhold, de er tiltalt for. Faren var mødt op i lyseblå skjorte og mørk jakke i Retten i Næstved i dag og fortalte grådkvalt, at han igennem flere år er blevet gennempryglet af sin hustru, og at han var bange for hende. 

- Det kunne være, hvis vi havde fået en uventet regning på elektriciteten. Eller en værkstedsregning. Så blev hun rasende og så fik jeg bank. Det kunne også være, hvis børnene var gået amok og larmede. Så ville hun have mig til at slå dem. Det ville jeg ikke, og så slog hun mig istedet, forklarede manden grædende, mens han sad i vidneskranken. 

Under mandens forklaring kom det frem, at han følte sig direkte mobbet af familien. De hånede mig, blandt andet fordi jeg græder meget og har let til tårer. De sagde at jeg ikke var en rigtig voksen og bare kunne skride, fortalte manden, mens han tørrede sig om øjnene med en serviet. 

Moren beskriver et voldeligt ægteskab

Der er nærmest kun en ting, parret kunne blive enige om ved dagens retsmøde, og det var at deres ægteskab var dårligt og præget af vold. Da det var kvindens tur til at afgive forklaring, kom hun nemlig med den modsatte forklaring.

- Han slog mig, og han slog børnene. Desuden ville han have sex hele tiden, og når ikke jeg ville, holdt han mig fast, når jeg sov, og havde samkvem med mig, fortalte kvinden i retten. Du har beskrevet, at han voldtog dig, sagde anklageren.

- Ja. jeg ville jo ikke. Og jeg sov. Men så skete det alligevel, så det kan man vel godt sige, sagde kvinden. 

Faren tiltalt for seksuelle overgreb på døtre

Ifølge anklageskriftet havde manden ikke blot sex med sin hustru, men også med parrets døtre. Da kvinden anmeldte sin mand til politiet for vold og efterfølgende henvendte sig til skolen for at forklare, hvordan tingene stod til i hjemmet, blev børnene afhørt i sagen.

Under videoafhøringer af parrets fire børn kom det frem, at faren havde tvunget den yngste datter, der er under 12 år, til samleje, ligesom han havde tvunget parrets sønner til at holde datteren, mens han voldtog hende. Derudover skulle han ifølge anklageskriftet have gnedet sit lem mod en anden datters baller, mens han sagde “kom nu, kom nu”. 

Drenge trak forklaringer tilbage

I retten i dag kom det frem, at sønnerne i familien under en videoafhøring har forklaret at faren ligeledes havde forulempet dem seksuelt, blandt andet ved at få den ene dreng til at masturbere farens lem. Den anden søn har forklaret, at faren ville have ham til at massere sine skuldre, mens faren selv onanerede.

Efterfølgende har drengene dog trukket deres forklaringer tilbage. De har fortalt, at det var noget, deres mor sagde, at de skulle sige, for at faren kunne blive dømt. Moren er derfor også tiltalt for at have opmuntret børnene til at komme med falske anklager mod faren. 

Faren nægter sig skyldig 

Faren nægter sig skyldig i de seksuelle overgreb. Han fortalte i retten, at han på intet tidspunkt har gjort andet end at lave tegnelege på ryggen af sine børn.

- Var dit lem erigeret imens, spurgte anklager Jeanette Wincentz Andersen faren i dag. - Det mindes jeg på ingen måde. Vi skrev bogstaver og tal på ryggen af hinanden, når de kom ind i sengen om morgenen, sagde faren i retten, og forklarede, at det var hans hustru, der syntes, at legen var ulækker og forkert.

Datter siger, hun betroede sig til mor

Ifølge hustruen har hun heller ikke bemærket, at der skulle have været noget seksuelt mellem faren og børnene. - Så ville jeg have reageret på det, sagde hun i retten. Den ene datter har fortalt under sin videoafhøring, at hun to gange har betroet sin mor, at faren havde sex med hende. 

- Det husker jeg ikke, sagde kvinden i retten i dag. 

- Hvis min datter var kommet til mig og havde sagt, at far voldtager mig, så ville det være noget, som jeg aldrig ville glemme, sagde anklager Jeanette Wincentz Andersen til kvinden.

- Jeg tror ikke, at jeg har hørt, at hun har sagt det, svarede den tiltalte kvinde og tilføjede, at hun nu tænker over, om det er et tilfælde, at den ene datter mindst otte gange havde blærebetændelse og også havde svært ved at holde på vandet, ligesom hun i en periode tabte sig kraftigt. 

- Jeg troede bare, at det var spekulationer. Børnene så jo, at vi skændtes og nogle gange også sloges, forklarede moren i dag. Hun understregede dog, at hun kun havde slået faren i nødværge for at forsvare sig. Både moren og faren er tiltalt for gentagne gange at have slået børnene under overværelse af familiens andre børn. 

Tiltalt for mishandling af familiens hunde

Forældrene er også tiltalt for at have mishandlet familiens to hunde, der ifølge anklageskriftet er blevet smidt ind i væggen eller ned ad trappen i familiens hus, ligesom de ved flere lejligheder blev sparket. Igen peger forældrene hver især på den anden part og afviser selv at have slået dyrene. 

I sagen skal både psykologer, skolelærere, pædagoger og naboer afhøres som vidner. Der er sat ti retsdage af, hvoraf tre og en halv dag vil være for lukkede døre. Her vil nævningene skulle se børnenes videoforklaringer. 

- Der er 15 timer i alt, og det kommer til at blive hårdt for jer, det kan jeg ligeså godt være ærlig at sige, Jeg har lagt mange pauser ind, og hvis I har brug for flere, må I endelig sige til, sagde anklager Jeanette Wincentz Andersen til nævningene i dag, da hun gennemgik tidsplanen. 

 


Nyhedsoverblik