Familier med ADHD-børn kritiserer Kalundborg Kommune

En familie fra Svebølle er utilfreds med Kalundborg Kommune, fordi 6-årige Mathis med ADHD ikke får det rette skoletilbud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

16 familier med ADHD- og autistbørn er gået sammen i en Facebook-gruppe for at kæmpe deres børns sag. De mener ikke, Kalundborg Kommune gør nok for at hjælpe.

Familien Sødorf fra Svebølle kritiserer kommunen for ikke at give deres 6-årige søn Mathis det nødvendige skoletilbud.

- Han er helt fejlplaceret i en folkeskole. Han skal ud til nogle fagfolk, der kan nå ind til ham, siger Mathis' mor, Dorrit Green Sødorf.

Kan ikke rumme ham

På grund af sin lidelse har Mathis svært ved at koncentrere sig og modtage undervisning på den lokale Svebølle Skole, hvor han begyndte i 0. klasse i august.

Familien understreger, at skolen gør, hvad den kan, for at hjælpe drengen, men den kan ikke rumme ham.

- Det er forfærdeligt. Han bliver mobbet af de andre elever og ender ofte med at sidde i et hjørne for sig selv med høreværn på. Når han kommer hjem råber og skriger han, og nogle gange vil han ikke spise noget aftensmad, fortæller Dorrit Green Sødorf.

Behandler sager løbende

Mathis' tidligere børnehave udtrykte allerede inden skolestart bekymring for, hvorvidt han ville kunne klare de krav, der bliver stillet i en folkeskole. 

Og i en rapport fra oktober skrev hans nuværende skole selv, at han ikke fungerede i den ellers lille klasse med 15 elever. Hvis han skal lære noget, skal han konstant være overvåget af en lærer.

Familien har uden held forsøgt at få Kalundborg Kommune til at flytte Mathis til et specialtilbud.

- Vi behandler sådanne sager løbende. Men det er klart, at vi kigger på denne og lignende sager for at se, om processen kan gøres smartere, siger Hanne Dollerup, der er direktør i Fagcenter for Børn, Læring og Uddannelse i kommunen.

Mathis' sag er på dagsordenen på et møde tirsdag. Familiens store håb er, at han får lov at komme på specialskolen Svallerup ved Kalundborg. Her har Mathis' ADHD-ramte storesøster også gået med stor succes.


Nyhedsoverblik