Familiemedlem sigtet for at hjælpe med flugt fra landsretten

Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet en person for at hjælpe Jafar Mohammad Rida Al Jasiri med at flygte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag den 30. april flygtede 29-årige Jafar Mohammad Rida Al Jasiri fra Østre Landsret.

Nu er et familiemedlem blevet sigtet for at hjælpe ham. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri blev i april idømt otte års fængsel og efterfølgende udvisning for bevidst at køre en mand ned. Men det lykkedes ham at flygte fra politiet kort efter domsafsigelsen. Dagen efter flugten blev han dog anholdt af tysk politi ved færgen i Rostock.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri
Læs også
Efterlyst flugtfange anholdt i Tyskland
Jafar Mohammad Rida Al Jasiri
Læs også
Efterlyst flugtfange anholdt i Tyskland

Midt- og Vestsjællands Politi har nu sigtet en mand for at have hjulpet Jafar Mohammad Rida Al Jasiri med at flygte. 

- Det er et nærtstående familiemedlem til den 29-årige, der er blevet sigtet for at hjælpe ham med flugten, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, til Nordvestnyt.

Påkørte 39-årig mand foran Circle K

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri er dømt i en sag, der handler om en episode, som udspillede sig den 5. oktober 2017 på en tankstation i Holbæk.

I forbindelse med et skænderi med en 39-årig mand påkørte Jafar Mohammad Rida Al Jasiri ham i en bil, så offeret senere afgik ved døden.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri
Læs også
Politiet:
Sådan flygtede 29-årig udvisningsdømt fra Landsretten
Jafar Mohammad Rida Al Jasiri
Læs også
Politiet:
Sådan flygtede 29-årig udvisningsdømt fra Landsretten

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri var under bevogtning af Midt- og Vestsjællands Politi ved Østre Landsret, men det lykkedes ham at flygte fra politiet kort efter domsafsigelsen.

Det var nøje planlagt

Midt- og Vestsjællands Politi bevogtede under retsmødet Jafar Mohammad Rida Al Jasiri, der i forbindelse med transport væk fra retten fik hjælp af nogle udenforstående til at flygte. De kørte væk fra stedet i en bil, som senere blev fundet efterladt i København. 

- Det har været nøje planlagt. Man har holdt klar til at tage imod ham. De holder bare i bilen og så stiger han ind og kører på stedet, sagde Charlotte Tornquist, der er kommunikations rådgiver hos Midt- og Vestsjællands politi, dengang til TV2 ØST.

- Der har ikke været tale om trusler eller lignende mod betjentene fra de personer, der sad i bilen. Så det er ikke en decideret befrielsesaktion på den måde, sagde Charlotte Tornquist.


Nyhedsoverblik