Familiecykelløb har deltagersucces: Flere vil se Lolland fra cykelsiden

Fredag gik starten til cykelløbet Lolland Rundt, hvor børn og voksne begav sig ud på en af de kilometerlange ruter i den lollandske natur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens Jakob Fuglsang og Michael Valgren og de andre cykelryttere kæmpede sig i gennem den 13. etape af Tour de France mod Valence, var der også et andet cykelløb i gang på Lolland.

Det foregik ganske vist i et lidt andet tempo, men i disse dage bliver det tre dage lange cykelløb "Lolland Rundt" afholdt for 36. gang.

quote Navnligt uheldene er det, der fortæller, om det er gået godt. Sidste år havde vi nogle gange, hvor vi kørte på skadestuen. Det synes vi ikke er sjovt. Og det er ikke sket i år, og det håber vi heller ikke sker

Bent Mortensen, formand for Folkecykelløbet Lolland Rundt

Og der er flere, der har valgt at træde i pedalerne i det lollandske. I år har 285 deltagere valgt at træde i pedalerne på en af de fire ruter.

Det betyder, at feltet er vokset siden sidste år. Og den udvikling glæder Bent Mortensen, som er formand i foreningen "Folkecykelløbet Lolland Rundt", der står bag arrangementet.

- Vi har cirka 30 flere (deltagere, red.) end sidste år. Det er mere, end vi havde turdet regne med. Vi er meget glade for det, siger han.

Konerne er med

John Månsson fra Sakskøbing er blandt deltagerne til familiecykelløbet. Han cyklede sammen med en flok venner med i løbet for anden gang. De har valgt den grønne rute på 64 kilometer. 

-  Det er dejligt. Vejret er godt. Vi er rigtig på den i dag, og så har jeg fået lokket konerne med også denne gang, siger John Månsson. 

Tempoet er en nu anelse langsommere, end når de professionelle cykelryttere skal bestige de franske alper i sadlen. Men John Månsson og vennerne har nu mindst lige så gode ben som i den franske tour. 

- Vi mangler bare lige Alpe d'Huez. Men den har vi ikke nået endnu. Det kan være, at den kommer sidst på ruten måske. Det kan godt være, siger han med et smil. 

Gode forhold

Og sammenligningen med verdens største cykelløb Tour de France stopper ikke her. For formanden for det lollandske cykelløb, Bent Mortensen, hæfter sig ved, at årets - næsten sydlandske - vejrforhold er gode i år. Desuden glæder han sig over, at der ikke er sket uheld. 

- Så er vejret jo godt, og vi har ikke haft nogle uheld endnu. Navnligt uheldene er det, der fortæller, om det er gået godt. Sidste år havde vi nogle gange, hvor vi kørte på skadestuen. Det synes vi ikke er sjovt. Og det er ikke sket i år, og det håber vi heller ikke sker, siger Bent Mortensen. 

Der er fire forskellige ruter i det traditionsrige cykelløb Lolland Rundt. Den korteste rute er Eventyrruten for børn og voksne på 35 kilometer, mens den længste er omkring 150 kilometer. Desuden er omkring 40 frivillige med til, at få arrangementet til at køre på skinner.

Løbet forsætter lørdag, hvor alle cykelrytterne endnu en gang begiver ud på ruterne fra Sakskøbing Sportscenter.

Herunder kan du se indslaget, som var med i vores nyhedsudsendelse fredag 21. juli klokken 19.30.

 

Nyhedsoverblik