Wellness og dans hver tirsdag: Familie har forvandlet kursuscenter til luksusplejehjem

01:01

En familie satsede stort, da den købte en gammel kursusbygning i Nykøbing Falster for at lave den om til plejehjem. Video: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Ventelisten er lang til plejehjemmet Guldbosund ved Nykøbing Falster, hvor beboerne blandt andet kan nyde wellness og tirsdagsdans.

Mange frygter at komme på plejehjem.

Men sådan var det ikke for 86-årige Verner Larsen. Sjældent har han danset så meget, som da han flyttede ind på det privatejede plejehjem Guldbosund ved Nykøbing Falster.

Her kan man tilkøbe alt

Søren Larsen, vicedirektør på Guldbosund

- Når man bor alene, så er mulighederne jo ikke så store, siger Verner Larsen.

Men da han rykkede ind på plejehjemmet, trak tilbuddet om dans hver tirsdag, og han nyder det.

- Det er en anden måde at røre sig på, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Grethe Sørensen på 101 år møder også op til tidsdagsdans. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Sådan har Grethe Nielsen på 88 år det også.

- Det er dejligt, siger hun.

Wellness og keglebillard

Når Verner Larsen, Grethe Nielsen og de 48 andre beboere på Guldbosund ikke deltager i tirsdagsdansen, kan de smutte en tur forbi baren til ølsmagning, udfordre hinanden i et spil keglebillard, træne i fitnessrummet eller nyde en omgang wellness.

Men sådan har det ikke altid været. Det er kun to år siden, at Guldbosund åbnede for beboere i bygningerne ned til Guldborgsund.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ud over plejehjem lægger GuldBoSund hus til blandet andet konferencer, bestyrelsesmøder, VIP-arrangementer, seminarer, foredrag og kurser. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Inden da var stedet ejet af fagforeningen SID, som senere blev til 3F. Efter fagforeningen forlod stedet i 2000, levede bygningerne en omtumlet og halvtom tilværelse, indtil det private plejehjem rykkede ind og ombyggede stedet.

Bag projektet står en familie, som købte bygningerne for at skabe nogle ekslusive rammer for plejehjemsbeboerne. I dag er der 66 medarbejdere og 26 på venteliste til de 50 plejehjemspladser.

- Det betyder, at vi gør det rigtige, og vi gør det rigtige rigtigt, så det er dejligt, siger Dorte Olsen-Kludt, der er administrerende direktør på Guldbosund.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dorte Olsen-Kludt, administrerende direktør på Guldbosund. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Den påstand har hun også på papir. Ved et uanmeldt kontrolbesøg af revisionsvirksomhed BDO vurderede de stedet til at være særdeles tilfredsstillende. BDO havde desuden ingen anbefalinger til, hvordan man kunne forbedre Guldbosund.

Det skyldes måske de mange tilbud til beboerne, eller måske er det fordi, der sker så meget andet i bygningerne hos Guldbosund.

- Ud over friplejehjem har vi kursus- og konferencefaciliteter til 300 mennesker, siger Dorte Olsen-Kludt.

Artiklen fortsætter under billedet.

På Guldbosund kan man tilskøde sig til alle mulige ekstraydelser blandt andet en cykeltur. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Desuden tilbyder Guldbosund hotelophold, aflastningsophold og terminalpasning, og det giver ifølge den administrerende direktør liv til stedet.

Beboer kan købe et ekstra bad

Stedet er dog tilgængeligt for alle, forsikrer vicedirektør Søren Larsen.

- Alle kan visiteres til det her plejehjem, og alle priserne er sammenlignelige med alle andre plejehjem i Danmark. Det er ikke dyrere, det er for alle det her, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søren Larsen, vicedirektør på Guldbosund. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

I den pris indgår al almindelig plejehjemsservice og fællesarrangementer. Alligevel er det ikke helt ens for alle.

- Her kan man tilkøbe alt. Man kan tilkøbe alt lige fra ekstra bade til personlig træning til ekstra ture til vinpakker til hvad som helst.

En af dem, der har benyttet sig af den mulighed, er plejehjemmets yngste beboer, 50-årige Pia Hansen. Hun lider af sclerose og var sidst oppe at gå for to år siden. Det vil sige indtil for nyligt.

- Det her var tredje gang, siger Pia Hansen, mens personalet på Guldbosund hjælper hende med at gå i stedets fitnesscenter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Pia Hansen på 50 lider af sclerose og er stedets yngste beboer. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Derfor er det svært at finde utilfredse beboere, især til tirsdagsdans hvor Verner Larsen og næsten alle stedets beboere møder op.

- Og så danser man med den ene, den anden, den tredje og den fjerde – og især de slanke, for det er rart at kunne nå hele vejen rundt, siger han.

Verner Larsen er glad for dansen og de mange andre tilbud på Guldbosund. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App