Fakta: Det ved vi om den verserende rockerkonflikt

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Konflikten mellem rockerklubben Satudarah og Bandidos er eskaleret. Læs mere om konflikten her.

Ifølge politiet er konflikten mellem rockerklubben Satudarah og Bandidos eskaleret efter et masseslagsmål til et boksestævne i Herlev den 27. oktober, hvor begge rockergrupperinger var til stede.

Der var i forvejen ondt blod imellem Satudarah og Bandidos, da nogle af Satudarah-folkene tidligere havde været en del af Bandidos.

Læs også Politiet om lukning af klubhuse: Vi forsøger at dæmpe konflikten

Under boksestævnet kom det til sammenstød mellem de to rockergrupper, og det resulterede i, at personer blev stukket med kniv. Den ene blev stukket i benet, mens den anden blev stukket i maven, men begge slap med livet i behold.

Flere voldelige angreb

Efterfølgende har der været flere voldelige angreb både på Vestegnen, på Sydsjælland og på Lolland-Falster, og det har fredag fået politiet til at lukke 11 rockerborge rundt om på Sjælland og Lolland.

Læs også Politiet lukker rockerborge på Sjælland og Lolland-Falster

Her i regionen har der også været flere voldelige episoder den seneste tid. I søndags blev der affyret skud mod et bandemedlems hjem i Nørre-Alslev på Falster, og senere samme aften blev Bandidos’ klubhus i Næstved ransaget.

- Der er ingen tvivl om, at konflikterne i bandemiljøet er eskaleret i den seneste tid. Det er vores opfattelse, at det lokalt i politikredsen drejer sig om to forskellige konflikter med Satudarah og Bandidos på den ene side og Satudarah og Mongols på den anden, siger politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.
 

Få et overblik over de seneste rockerrelaterede voldsepisoder her i regionen:

  • 31. oktober: Flere skud blev affyret mod et bandemedlems hjem i Nørre-Alslev på Falster. Ingen blev ramt af skuddene.
     
  • 25. oktober: Gerningsmand kører en kvinde ned med vilje på Vestergade i Sakskøbing. Politiet sætter det i forbindelse med den verserende bandekonflikt i området. Politiet efterforsker sagen som et banderelateret opgør. Politiet indfører visitationszone i Nykøbing Falster.
     
  • 23. oktober: flere skud affyret mod Gremium MCs klubhus på Lårupvej i Stenlille.
     
  • 5. oktober: Natten til fredag finder der en skudepisode sted i Maribo. Der blev affyret skud mod Satudarahs klubhus i det centrale Maribo. Politiet lukker klubhuset og indfører visitationszone i Maribo og Sakskøbing.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App