3F protesterer over manglende pension og kort ferie ved Hotel Saxkjøbing

Fagforeningen var mandag morgen til stede foran Hotel Saxkjøbing, hvor den skabte opmærksomhed omkring hotellets manglende overenskomst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En gruppe fra Fagforeningen 3F var tidligt på færde mandag morgen for at protestere foran Hotel Saxkjøbing. Her stod de klar med røde faner og talte med ansatte på vej ind på hotellet samt forbipasserende. 

Ifølge 3F har fagforeningen i to år forgæves forsøgt at få en overenskomst på plads med hotellets ansatte. 

- I mere end to år har vi prøvet at få en overenskomst med hotellet, så vi har udvist stor tålmodighed. I løbet af de to år er der kommet nye ejere af hotellet, og dem vil vi meget gerne lave en aftale med, lyder det fra Niels Henriksen, formand for 3F Guldborgsund.

quote - I mere end to år har vi prøvet at få en overenskomst med hotellet, så vi har udvist stor tålmodighed. I løbet af de to år er der kommet nye ejere af hotellet, og dem vil vi meget gerne lave en aftale med. 

Niels Henriksen, formand, 3F Guldborgsund.

Arbejder for pension og fair konkurrence

Syv medlemmer af 3F arbejder på hotellet, og de får i følge 3F ikke pension og heller ikke så meget ferie som deres kolleger på andre hoteller i området. 

sax.jpg
Læs også
Hotel Saxkjøbing får millioner til renovering
sax.jpg
Læs også
Hotel Saxkjøbing får millioner til renovering

- Det er helt almindelige vilkår på det danske arbejdsmarked, som de ikke har. Samtidig er det med til at skabe en unfair konkurrence for de øvrige gode hoteller i området, hvor de giver deres ansatte anstændige vilkår. Hotel Saxkjøbing får jo en urimelig konkurrencefordel ved at nægte deres ansatte nogle helt almindelige rettigheder på det danske arbejdsmarked, lyder det fra Niels Henriksen. 

Siden sommer har opgaven ligget centralt hos 3F og Horesta i København at få en aftale, men det er ikke lykkedes. Så nu er det spillet tilbage til parterne lokalt. 

Artiklen fortsætter under billedet.

3F vil fortsætte med at dukke op og gøre opmærksom på forholdene.
3F vil fortsætte med at dukke op og gøre opmærksom på forholdene. Foto: Mathias Øgendal

Fair vilkår 

TV2 ØST har i dag forsøgt at få en kommentar til konflikten fra hoteldirektør Anette Navne, men hun henviser til en pressemeddelelse, hvori hun skriver: 

- Der er fair og ordentlige vilkår for samtlige ansatte på hotel Saxkjøbing – ellers havde vi ikke kunnet tiltrække og fastholde et hold af glade og kompetente medarbejdere i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft i hotel -og restaurationsbranchen. 

For 3F kom der ikke en aftale på plads i dag, men protesten var i følge Niels Henriksen vigtig.

- Vi fik signaleret til omverdenen og byen, at vi har en konflikt kørende, og vi vil blive ved med at møde op sporadisk for at gøre opmærksom det.


Nyhedsoverblik