Færrest stemte på Lolland – så mange stemte i din kommune

Valgdeltagelsen dykker for andet folketingsvalg i streg. Og det sted, hvor allerfærrest afgav deres stemme var på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lolland indtager førstepladsen - eller skal vi sige sidstepladsen - når stemmeprocenten gøres op for folketingsvalget 2019.

Sydhavsøen er det sted i landet, hvor færrest vælgere gik til stemmeurnerne grundlovsdag. Dermed har Lollandkredsen den laveste stemmeprocent i landet med 77,4 pct.

Også ved Europa-Parlamentsvalget var det Lolland, der skrabede bunden, hvor kun 54,86 procent stemte.

Rødbyhavn indtager trist tredjeplads

Næstefter Lolland kommer Bispebjerg på landsplan. Her afgav 80,2 procent af vælgerne deres stemme, og kun 21 procent af stemmerne gik til blå blok.

Esbjerg er med et tal på 80,2 nummer tre på listen over laveste stemmeprocenter.

Her i regionen er det Guldborgsund, der med 81,1 procent af stemmerne indtager andenpladsen med den laveste stemmeprocent og Vordingborg på tredjepladsen med 83,1 procent af stemmerne.

Jacob Mark og Liselott BLixt
Læs også
Sådan blev resultatet i Sjællands Storkreds
Jacob Mark og Liselott BLixt
Læs også
Sådan blev resultatet i Sjællands Storkreds

Kigger man på de enkelte valgsteder i hele landet, er Rødbyhavn det stemmested, hvor tredjefærrest stemte. Her nåede man en stemmeprocent på 69,6. Strandgårdsskolen i Ishøj indtager andenpladsen, imens 7. Nord Tingbjerg Skole i København topper listen med 67,1 procent.

Stemmesteder med færrest stemmer

1. 7. Nord Tingbjerg Skole : 67,1 procent.

2. Strandgårdskolen i Ishøj: 67,3 procent.

3. Rødbyhavn: 69,6 procent.

Valgdeltagelse dykker for fjerde gang

På landsplan har 84,5 procent af de stemmeberettigede danskere afgivet deres stemme ved onsdagens folketingsvalg. Tallet er lavere end både valget i 2015, 2011, 2007, men ligeså stort som valgdeltagelsen ved valget i 2005.

Ved folketingsvalget i 2015 stemte 85,8 procent af de stemmeberettigede. Det var et dyk i forhold til den høje stemmeprocent på 87,7 ved valget i 2011.

Mette Frederiksen
Læs også
Socialdemokraterne fik landets bedste valg på Lolland
Mette Frederiksen
Læs også
Socialdemokraterne fik landets bedste valg på Lolland

I Sjællands Storkreds ligger stemmeprocenten på 83,7 procent. Her blev socialdemokratiet det største parti med 28,2 procent af stemmerne. Venstre bliver næststørste parti med 24,3 procent af stemmerne. Kristendemokraterne er det parti, der får færrest stemmer med 0,8%.

Stram Kurs, Liberal Alliance, Partiet Klaus Riskær Pedersen og Kristendemokraterne har ikke fået nogen mandater i valgkredsen.

Personlige stemmer
Læs også
Personlige stemmer opgjort: De blev valgt ind i Sjællands Storkreds
Personlige stemmer
Læs også
Personlige stemmer opgjort: De blev valgt ind i Sjællands Storkreds

Nyhedsoverblik