Færre ulykker med spiritus og narkotika involveret

Antallet af færdselsuheld og ulykker, hvor påvirkning af spiritus eller narkotika har medvirket til ulykken, er faldet markant i nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt- og Vestsjællands Politi har de seneste år haft særligt fokus på spiritus- og narkotikakørsel i Odsherred, Holbæk og Kalundborg kommuner, og nu begynder resultaterne at melde sig.

Antal af uheld med spiritus eller narkotika involveret

Ulykker i 2014:
  • Holbæk: 34
  • Odsherred: 17
  • Kalundborg: 30
 
Ulykker i 2015:
  • Holbæk: 23
  • Odsherred: 13
  • Kalundborg 20 

Det skriver politiet i en pressemeddelse.

Det er lykkedes at nedbringe antallet af færdselsuheld og ulykker, hvor påvirkning af spiritus eller narkotika har medvirket til ulykkens opståen, i alle tre kommuner.

Fald på 30 procent

Samlet er der tale om et fald i de tre kommuner på ca. 30 % i forhold til niveauet fra de tidligere år.

- I Kalundborg er vi glade for, at antallet af ulykker, hvor der er spiritus eller narkotika involveret er faldet markant i 2015. Det er dog bekymrende, at der fortsat er et stort antal bilister, der kører rundt i påvirket tilstand. Vores opgave i kommunerne er at sætte fokus på problemerne og eksempelvis have tilbud om alkoholafvænning m.v. klar, og vi forventer, at politiet stadig vil være aktive og synlige i færdselsarbejdet i vores kommune i 2016, udtaler Kalundborgs borgmester Martin Damm i pressemeddelelsen.

 

 


Nyhedsoverblik