Færge påsejlet - alle afgange aflyst indtil lørdag eftermiddag

En Scandlines-færge er her til eftermiddag blevet påsejlet ud for havnen i Rostock. Det betyder, at flere afgange mellem Tyskland og Gedser er aflyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Scandlines-færgen M/F Berlin blev tidligere fredag eftermiddag påsejlet af et mindre skib, da det var på ved ud af havnen. Det betyder, at flere afgange mellem Rostock og Gedser resten af dagen er blevet aflyst. Også i morgen er der aflyste afgange.

Det bekræfter Annette Ustrup Svendsen, som er kommunikationschef hos Scandlines.

- Klokken cirka 15.30 havde færgen under afsejling fra Rostock en mindre kollision med et mindre skib, der mistede styringen i kanalen i Rostock, siger Annette Ustrup Svendsen til TV2 ØST.

Molslinjen
Læs også
Færge påsejlede kaj - flere aflysninger på Molslinjen
Molslinjen
Læs også
Færge påsejlede kaj - flere aflysninger på Molslinjen

- Det vigtigste for mig at sige er, at der ikke er kommet nogle personer til skade, men skibet er returneret til færgelejet i Rostock, fordi vi nu skal undersøge, hvor stor skade der er sket på skibet, tilføjer hun. 

Myndighederne er på stedet for at undersøge ulykkens omfang. Færgen kan først sejle videre, når det er blevet frigivet af myndighederne, fortæller kommunikationschefen. 

Scandlines om aflyste færgeafgange: - Det beklager vi meget

Ulykken betyder, at hybridfærgen på nuværende tidspunkt ikke kan sejle med passagerer mellem Rostock og Gedser. Dog sejler en fragtfærge fortsat på strækningen med lastbiler.

Hos Scandlines anbefaler man derfor kunderne til at tage færgen hjem fra Puttgarten til Rødby. 

- Ulykken betyder naturligvis, at vi må aflyse afgange på Gedser-Rostock. Det beklager vi meget, og vi anbefaler vores passagerkunder at benytte overfarten Rødby-Puttgarten. Her sejler færgerne helt planmæssigt, siger Annette Ustrup Svendsen. 

Man kan holde sig opdateret om trafiksituationen på Scandlines hjemmeside. Fredag aften er meldingen, at alle afgange er aflyst frem til lørdag klokken 13.


Nyhedsoverblik