Fængselsbetjente vil bruge arrest til dens oprindelige formål

Fængselsbetjente ønsker at bruge Nykøbing Falster arrest til at huse lokale arresterede i stedet for at bruge arresten til afviste asylansøgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arresten i Nykøbing er længe blevet anvendt til at huse afviste asylansøgere. Det bliver den ved med et stykke tid endnu, skriver Folketidende.

Men fængselsbetjente mener ellers, det er nødvendigt at bruge arresten både i Nykøbing og Nakskov til deres oprindelige formål – varetægtsfængsling af lokale arrestanter.

Fængsel
Læs også
Arresten i Næstved er propfyldt: Påvirker de indsattes og personalets hverdag
Fængsel
Læs også
Arresten i Næstved er propfyldt: Påvirker de indsattes og personalets hverdag

- Der er stor overbelægning på arresterne i Næstved og Holbæk. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke åbner Nakskov og Nykøbing igen, siger Henning Mørk, tillidsrepræsentant for fængselsbetjentene på Sjælland, til Folketidende.

Han mener, at de afviste asylansøgere, der for tiden sidder i Nykøbing Arrest, burde kunne huses i Sandholmlejren eller lignende steder. Det er dog ikke noget, Kriminalforsorgen bestemmer.

- Vi har ikke selv valgt, at de afviste asylansøgere skal placeres i lokale arresthuse. Vi gør, som lovgivningen siger, forklarer Rasmus Bo Andersen, områdedirektør for Sjælland i Kriminalforsorgen til Folketidende.


Nyhedsoverblik